header

header
hairie

uitm Perak

| Tuesday, 31 March 2009
Itu la sejarah sebenarnye macam mane uitm perak ni leh wujud..cuaca kat sini agak panas daripada biasa...kul 9am dah rase bahangnye...har2 pegi kelas jer dah berpeluh..mula la tak selesa..

Kampus Seri Iskanda ni merupakan kampus kedua tercantik selepas kampus induk, Uitm Shah Alam..sekarang ni tengah rancak berjalan projek RMK-9 kat depan kolej bidara..dengarnye nak buat Pusat Islam yang baru..

Ni ade gambar-gambar uitm Seri Iskandar yang aku sempat ambik..

ni kat bangunan pentadbiran uitm perak...konsep die diinspirasikan daripada seni bina rumah tradisional melayu negeri Perak..agak menarik cez bentuknye yang melengkung..


yang ni pulak fakulti aku; Fakulti Senibina, Perancangan & Ukur..kat sini la terletaknye studio-studio jabatan Senibina Landskap..dari part1 sampai part6..dulunya bangunan ni jadi bangunan pentadbiran sebelum bangunan yang baru dibina..


ni la sebahagian landskap yang membentuk identiti dan environment uitm Perak..


imej yang menunjukkan dataran ilmu dekat belakang bangunan pentadbira..kat sebelahnye ade perpustakaan...


ni bangunan Annex 1..fakulti FSPU jugak..tapi kat sini banyak dak2 architecture ngan QS...cantik kan form building ni...


pemandangan yang sungguh meredupkan di antara fakulti OM ngan CS..ade gazebo yang selalu budak2 wireless kat sini ngan dating pun ade jgk...kikii


16 Readers:

{ Paan Lee } at: 1 April 2009 at 08:55 said...

Salam ziarah.. tgk gambar2 ni...urm cantik gak uitm perak ni! nanti nak berkunjung kat sane la nak tgk fspu jugak! :D jemput la ke blog sy..huhu

{ hairie } at: 1 April 2009 at 13:15 said...

thanks...kehadiran anda amat dialu-alukan...thanks 4 the first comment...

{ mesmerising1 } at: 2 April 2009 at 13:18 said...

siapakah si baju hijau di bawah pondok itu..
huhu....
wad up

{ hairie } at: 3 April 2009 at 18:40 said...

kery yg hensem la wan...ko ni........
hey..waddup!!!!..

Anonymous at: 4 June 2009 at 10:28 said...

BANGGA SAYA MELIHAT HASIL BLOG PELAJAR UiTM PERAK DI SINI..
CANTIK GAMBAR2 KAMU TANGKAP..
PENSYARAH BS UiTM PERAK

{ Noor } at: 24 June 2009 at 16:33 said...

salam..saya dah tgk gmbr2 kt uitm ni..emm..cantik sgt..xsbar rasenya nk pi sana..saya pun bakal jd penuntut uitm perak jugak..saya pun akan belajar kat fspu xlama lg bgi kmsukan pelajar baru 2009/2010...skurang2nya saya dah tau n knl fkulti saya..k that's all..assalamualaikum

mas2ra at: 23 November 2009 at 15:57 said...

Assalamualaikum. Wah meriah nya bangunan dy.. sy bkl penuntut uitm perak sesi disember 2009/2010. Fakulti Pengurusan & Teknologi Pjbt..Tggl sebulan je nk p sana.. Nervous pn ada.. Alhamdulillah x sgka akhirnya sy jga bkl melangkah ke menara gading membawa nama baik & hrpn keluarga. Smoga lecture n senior dpt mmbimbing junior seperti kami shgga tmt pengajian. Insyaallah.. Kami bdk bru bljar, klu slh tlg tnjukkn. For d blogger, thanks n good job!

eyza at: 10 May 2010 at 12:40 said...

thanks..xsgka cntik tol pemandangan kt sne...xsbar nk g daftar...aku pom fspu...amik bs...syoknya dpt twrn k sner..tmpt pom cntik..bleh blaja ngn slesa even pnas

Anonymous at: 2 September 2010 at 12:06 said...

gmbr yg cntik...ak dak building, fspu, uitm perak.. skag da part 5.. bln 5 thn 2011 tamatlah blajar kt uitm perak..sedih nk tggal uitm perak.. uitm perak da best!

{ Siti Nurathirah Bahrum } at: 28 April 2011 at 09:58 said...

saya super junior landscape :P
haha

{ hairie } at: 28 April 2011 at 12:03 said...

Encik/Cik Pensyarah BS; Thanks! (^__^) juga thanks sbb singgh n komen

Noor | MAs2ra | Eyza Anonymos : terima kasih..uitm perak memg best tp panas ..sbb baru lg kot..pokok2 xmatang lg ..memg sdey nk tinggl uitm perak tp nk wt cmane..kan..

Siti: hoho.super junior?saya super senior dari uitm perak..huhu..

{ Syakir Rahman } at: 9 June 2011 at 09:34 said...

budak landskap upenye...slm kenalan...

{ LeLy shuhada shaari } at: 8 July 2011 at 09:11 said...

uitm perak mmg panas..tp cool ja kan.. btw, slm perkenalan..saye juge dr uitm perak. still there?

Anonymous at: 6 September 2011 at 20:23 said...

rie, aku pon xstudent BS gak batch 2004-09 dip kt perak dulu..

-Aji pt lapis laman-
p/s:sgh2 la beli ayam..haha

{ wawm } at: 25 November 2011 at 09:16 said...

banyak kenangan manis sewaktu masih menuntut di sini....

{ Alieza Dayasari } at: 8 December 2011 at 20:25 said...

pernah study kat sini 1 bulan.. selama 1 bulan tu gak ar den tidur bawah kipas jer..
sgt lahhhh panas sih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean