header

header
hairie

bersamamuQIBLAT III

| Sunday, 5 April 2009
Qiblat kembali lagi dengan Bersamamu Qiblat III..kenapa bersamamu? sebab kali ni kiblat ala2 bersamamu tv3..pihak pengurusan warnarepublic telah memilih satu keluarga yang paling daif/susah ..keluarga tersebut diberi sumbangan berbentuk keperluan harian seperti beras, minyak dan gula..

yang menariknya, ade pelajar2 yang tidak menahan sebak semasa tayangan klip video penggambaran yang dijalankan di kediaman keluarga tersebut..aku pun rase kesian jugak bile mak cik tu nangis..ditambah pula ngan background music yang menusuk kalbu... :'-(


sebelum maghrib, kami dikehendaki berkumpul di Pusat Islam Uitm Perak untuk bersama2 mengerjakan solat maghrib berjemaah, solat hajat, bacaan yasin dan tahlil beramai2..lepas je sembahyang isyak kami bergerak ke Annex 1..


yang ni namenye Pak Tam,..die bace doa sebelum majlis bermula..mohon keberkatan dan kelancaran serta keselamatan kami...

majlis dimulakan dengan bacaan berzanji beserta selawat yang diketuai oleh Hafizuddin Salleh, (dari part6 tu...)..masyaallah...memang best bacaannya..dah lame tak dengan die ngaji secara live cam ni...


MC malam tu pulak adalah sheera..cantik die pakai jubah hitam..bakat jadi pengacara memang ade...sebutan yang jelas...memang best..korang tengok la setting..letopp!!!


jamuan kali ni agak simple tapi sedap..lauk kampung; ikan masin bulu ayam, pecal...sedap jugak..(teringat rumah sebenarnye)..cube tengok gambar atas tu..en azrul pun turun padang agihkan lauk..sempoi...


jarang rasenye dapat bersama wanita ini iaitu Pn Nurhuzeima Mohd Hussain, Koordinator Program Jabatan Seni Bina Landskap..memberi kata-kata aluan..beliau datang bersama suami ngan hero barunya 'Ryan'- name owang puteh..


yang ni pulak namenye Wan Emirul yang bertindak sebagai Pengarah Projek malam tu...rasenye first time die ni jado pengarah..walau ape pun, tahniah..semuanya berjalan dengan lancar...


yang ni pulak majlis penyerahan selendang kiblat kepada krew pengurusan LADS 2010 yang dipilih mase temuduga hari 2..(aku yang pilih diorang ni)..30 orang ni akan menggantikan warna republic dalam semua pengurusan yang akan dipimpin oleh En Zul Azri pada tahun depan...nampaknya crown en azrul akan berpindah milik...


ni je la sebahagian pensyarah yang hadir mala tu..sikit jer yang datang..tak tau nape tapi maybe ade sebab tertentu kot......


muffin yang nampak sedap...yang ni tiap sorang dapat...


tema kali ni adalah morocco..so, design pun cam ala2 morocco...pakaian ala2 arab gitu...tapi semua pakai baju melayu..huhu


last..qiblat kali ni simple tapi best..tapi lagi best semester lepas..lecturer yang datang pun ramai, pengisian yang best..ni kiblat yang last sekali aku join.(insyaallah kalau semua lepas)...to warna republic & kru pengurusan baru harap2 dapat handle event2 dengan baik..buat semua orang puas hati..tau..okay..gud luck..







2 Readers:

jaja jiman at: 5 April 2009 at 20:24 said...

name anak puan huzei Rayyan la..name islam..

{ hairie } at: 12 April 2009 at 20:18 said...

alhamdullillah...........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean