header

header
hairie

Malam Pra Graduan UiTM Perak

| Tuesday, 14 April 2009
malam MPG kembali lagi..kali ni giliran kitorang intake july 2006 pulak join...bertemakan sangkar hayat..pakaian; tradisional melayu...agak biasa tapi menarik...


Sangkar hayat adalah satu ruang persingggahan sebelum menuju sangkar kekal yang makmur. Ia boleh dianggap sebagai tempat menimba segala sesuatu yang bermanfaat lagi berguna untuk digunakan bagi meneroka kehidupan dunia serba mencabar demi mendapatkan kebaikan dunia dan akhirat kelak.

Sangkar Hayat disimbolkan sebagai UiTM, sebuah universiti yang membimbing, mendidik serta mengajar anak bangsa mempelajari dan menguasai ilmu-ilmu bermakna untuk digunapakai bagi meniti dalam kehidupan dipelbagai bidang.

Sangkar hayat ini memungkinkan mereka terbang belayar bebas menerawang awan dan laut membiru lantas cantas menerjah keindahan damai permai jauh bersama duduk di peterana persada ilmu mendakapi serta menggapai dalam menyempurnakan misi dan visi murni sebuah bangsa mulia dan tinggu bernama Melayu, anak pribumi di tempat tumpah darahnya, di Tanahair ini, di Sangkar Hayat ini.

kali ni Fakulti Senibina, Perancangan Dan Ukur yang anjurkan...jabatan kami (Jabatan Senibina Landskap) uruskan bahagian multimedia, diketuai oleh En Izham Ghani...beliau ni yang buat montaj untuk opening..best giler..

lagi satu yang best, Zulfadli dapat Anugerah Pelajar Terbaik jabatan kami..semester lepas die dapat anugerah dekan..tahniah zul!!!!...


ni la aku.....bergaye ala2 tradisional johor...menjadi la jugak...haha...semua orang kene berpakaian tradisional...jabatan kami hantar tak sampai 30 orang..tapi mereka semua meletop..maklum la ade juru mekap yang hebat (lee)..so semua nak hebat...

ucapan oleh Pengarah Kampus...

ucapan perasmian oleh wakil Menteri Besar Perak..ADUN Manjoi, Datuk Nazri..


sebelum naik bass....gambar wajib..hehe

pahlawan-pahlawan Melayu zaman moden


sedikit tapi grand....cantik semua..dak2 lain jeles tengok kitorang ade selendang alumni..

sesi bergambar bersama pensyarah..hu..en izham ngan en azrul...diorang ni yang uruskan bahagian multimedia...letopp montaj..best giler!

bersama koordinator program kami...Pn Nurhuzeima..





4 Readers:

zai baek at: 15 April 2009 at 13:11 said...

eh, ko ckp psl ak ke???
slalu ny mmg ak cntik wat..
thax tuk lee n sharol...

leee, jgn mrh ak gtaw ko mekapkn ak k...

{ hairie } at: 15 April 2009 at 13:25 said...

bkan ko sorg jer yg cntik......smua cntik..hu..grand kn kite smua...bwk selendang...letopp...

{ mesmerising1 } at: 15 April 2009 at 14:18 said...

aku x puas ati..
ade lah,.,
x yah tanye..
hehe

tp nak gtaw gak,.
sbab ak simple je mlm tu... haha

{ hairie } at: 15 April 2009 at 14:26 said...

hu...nape xpakai gaun jer..pinjam la amy pnye ker...yanti ker...pija ker.jaja ker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean