header

header
hairie

Ulu Chepor ...mandi beb.......

| Wednesday, 17 June 2009
sebelum balik kampung aku dapat offer dari pija semalamnye..jom mandi..nak?..aku pun sure la nak..haha..kitorang pegi 13May..eskony aku dah balik kampung..

ade satu aktiviti lain selain kitorang mandi & makan..PICIT JERAWAT,..nak tengok?..

begitu bersungguh-sungguh mereka melakukan aktiviti picit-memicit..try tengok muke linda..makin kecik..buruk pulak tu...hahaha



a minutes at TESCO Pengkalan

|
lepas abis je hari ambik markah(tak panggil presentation day coz tak prezent pun), kitorang balik bilik ..tido ..pas tu kul 6pm pegi ipoh..

knape?En Azrul ajak..mase kat studio bincang nak pegi mane..maklum la dah final semester..mesti la nak wat ala2 majlis perpisahan..haha

pegi kfc jer..yang lain tak mampu nak masuk walaupun ade duit..hehe..tengok muke diorang..kat sini pun still serius lagi..wey..1!!studio dah abis oii...pikir la nak kawin pulak..!!lalalalaa


ni namenye cik dila..dak bee pee...ala2 urban budaknye ni...cantik tak?...

huh..tengok si azrul tu..over pulak..die ingat aku ni ular yang die bela kerr...hu..geli2!!!...

alia n sharoll......kawan baik dah lame dah..hu..anyway, best kan sesekali dapat kumpul macam ni..tapi ade jugak yang tak join..ade la orang tu..memang die tak pernah join aktiviti sosial kitorang...sape?..sape dapat teka sem depan duit ptptn yang aku dapat, aku bagi ko..nak tak?...




Urban Design Presentation Board...

|

ni la board2 aku ..site kat seksyen 14 Shah Alam..ade 15 tp tak siap...kaler pun baru selapis..tak touch up lagi..

master plan

perspectives for master plan

Enlargement 1

perspectives for enlargement 1

blow-up plan 1

section-elevation

enlargement 2

perspectives & section for enlargemenet 2

blow-up plan 2

planting plan:structural plants

planting plan: shrubs, groundcovers & Turfgrass

planting palatte

dan akhirnye aku jadi giler..nasib baik aku leh kawal perasaan..kalau tak work kau mesti buruk...orang wat keje aku simple tido..hu..



Final Studio 06: Urban Design 11 & 12 May 2009

| Tuesday, 16 June 2009
Cerita sedih dari aku walaupun aku wat biase2 jer..nak pangggil final presentation ker?coz kitorang tak pizen pun...

macam ni..studio 06 sem ni wat urban design kat pusat bandar Shah Alam..korang bayangkan satu pusat bandar shah alam tu kitorang kene design..sape2 dok shah alam tau la saiz site tu sebesar mane..haha..

dan yang sedihnya kami semua satu studio tak dapat siapkan semua...majoriti tak siap kaler...entah kenape tapi maybe site besar sangat kot..

dan first time aku tengok En Zul mengamuk depan kitorang..cemas gilerr....so, tak jadi pizen n kami kene submit hari esoknya..tak siap jugak..last sekali lecturer just ambik markah sahaja..dan kami ikut je la..

ni mase lecturer ambik markah..kitorang kene dok luar...dalam tengah2 tension n stress ni sempat jugak bershooting...hehe..saje ilang kan boring..(sebenarnye semua mengantuk gilerr..)

lelaki ni namenye En Azrul..die ni la yang selalu bagi update mase lecturer2 kat dalam bicang pasal nak bagi markah..hu..cerite yang menakutkan..


sudut menarik bod2 aku..tak siap kaler lagi nih..hari pertama..cantik tak shadow lantai tu..hehe

thanks to yana coz bagi pinjam & guna marker die....banyak tak?...tapi aku tak habiskan marker die tau...


petang 11hb tu kitorang kene siapkan board..sape yang tak siap esok tak boleh prezent..yang lain semua buat kat hostel..tinggal aku, zai, pija ngan ejat jer tinggal..kat bilik aku tido kang..

kat bawah ni muke dak2 landscape yang sedang dalam trauma..TRAUMA?..why?...hehe..nothing la...korang ekspresikanlah muke2 diorang ni...


rase kesian pulak bile tengok hafizudin ni tido...memang letih giler..tapi aku dengan selambanya tido kul 2 am bangun kul 4am..pas tu jerlajak sampai pukul 7am..dahsyat..


macam mane agaknye masa depan aku ek?...nantikan.....











alhamdulillah...............

| Sunday, 14 June 2009

hari ni hari ahad..aku baru jer tengok result final exam...
menggigil-gigil nak klik kat mii traskrip tu

dan bila aku tengok semua LU..
alhamdulillah semua lulus..paling best dapat maintain 3pointer walaupun hampir nak jatuh..GPA ngan CGPA still puas hati..

special thanks:
kepada semua lecturer studio 06 urban design: En Zul, Pn Su ngan Pn. Norizan...mintak maaf banyak2 coz tak dapat selesaikan final project ngan cemerlang..hari2 kami ngadap drawing tapi kami pun pelik kenape tak siap....ade komen?

jugak kepada En Faizal yang mengajar Landscape Architecture Practice..tak dapat A pun..hu.. dan last kepada Pn Su lagi yang ngajar Construction Management...dapat kategori A..alhamdulillah..

kepada kawan2...yang dah berjaye teruskan usaha kita bersama2..dan yang tak berjaye buat la yang terbaik lagi..gd luck!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean