header

header
hairie

Aku dapat kakak yang cantik....ye ker??

| Wednesday, 1 July 2009

entry yg bersejarah...majlis kenduri kawin kat umah aku....sape?aku?..abang aku la...hahaha...dapat orang parit raja..kat parit surau..ala, yang kat sekolah arab tu..


nikah 7 jun 2009 kat umah pihak perempuan lepas asar..tapi memandangkan khutbah nikah yang disampaikan oleh imam tu terlalu panjang so akadnye pukul 6.05petang..ko bayangkan dari 4.30pm..lame tu..semua dah buat muke boring..mas kahwin rm200..patutnye rm22.5o tapi abang aku malas nak sebut 'setengah' ..tu yang bagi terus rm200..alasan yang berpatutan ker?.hahaha..hantaran?sikit jer..nak tau jumpa aku nanti..

kenape aku suke gamba ni?..sebab same cantik same hensem..baju pon cantik..jarang tengik pengantin pakai baju kurung biase..selalu kebaya, gaun...hu..cantik la kakak aku ni..

aku join keta pengantin..aku tukang pegang barang hantaran: 101 dodol taipei..ala2 menara gitu..hahah..made by aku sendiri tau..bangge jugak dapat pengiktirafan dari orang kampung..haha..perasan..abang ariff(atas aku) pulak jadi driver..si pengantin pulak sempat study mase on the way tu..n lagi sorang kazen aku yang amik gambo ni..thanks..

idea dodol dari aku..haha..tapi aku yang keke pegang coz ni la hantaran paling berat..semua orang tak nak bawak...

ni hantaran daripada pihak lelaki...cube kire berape dulang..tema?putih+merah..

ni dari pihak pompuan..meletop jugak..hahaha..

dari kiri abg ariff, abg mamat, atok, aku n tok ngot.

sesi photography kat umah..aku yang amik ni..hahaha

ni majlis pihak pompuan 6 jun 2009...tema merah gold..still cantik but menarik..

sebelum di arak ngan kompang ngan bunga manggar..best giler..

yang ni pernah jadi kontroversi kat paper satu ketika dulu..sistem tol..padahal tak de pape pown..runding2 kejap jer pas tu dapat la masuk..abang aku wat sampul banyak2..padahal dalamnye ade 50 sen jer...hahaha..ade 3 tol ..yang ni, pas tu kat pintu masuk umah n last sekali kat pelamin..mak andam punye..

dari kiri berdiri: aku, usu..dari kiri duduk:eti, abg arif ngan esah..

dari kiri erdiri:wak yem, kak yati, kak idah, kak ani..dari kiri duduk: hawa, suhaila n ain


dari kiri berdiri: abg esan, jabit, addey, padil.. dari kiri duduk: zaedi, haikal n adam

bersame keluarga mertua abang aku...

macam biase untuk bebudak,..gula2, duit seposen..hahhaa..nah, ambik ko!!!!..ad jugak mak budak yang join..bapak budak tak de..lelaki ...

yang ni pulak mase sanding 7 jun kat umah aku..tema hijau, nature lover katenye..tapi ade yang memuji mengatakan bahawa pandai ko pilih warna, hijau tu harmoni...tapi memang grand jugak la ....ade yang pelik,..ade yang tanya mak aku "kue ki mantu wedok opo lanang"..paham?..nanti aku jawab..

yang meramaikan ni nampaknye bebudak je kan...memang ramai ...hu

bapak aku..terpaksa ikut tema walaupun die tak suke pakai baju kaler ni..apepun die tetap hensem cam anak die yang kecik nih..tul tak wan?..

baru je sampai terus kene minum air special buatan orang2 rewang..nak tau ape?..air kelape + air rojak nenas + entah aku tak tau..straw pakai tangkai betik..tapi mereka ni tak minum ..abang aku dah agak dah yang diorang ni mesti nak kenekan..so, die buat-buat minum je la...haha

ni pulak anak kepada abang sedara aku sedang menyilatkan pengantin. dia dah rancang awal2 nak silatkan cik mamat ni. so aku pun gelak ar..tapi memang best die buat..pesilat termuda katenye.


kek 3 tingkat yang agak sedap tapi bagi aku tak sedap..cantik di luar tapi sebenarnya keras di dalam...

shooting time bersama keluarga..ni la mak bapak aku. hijau segaler..

aku tak tau sape yang hadiahkan benda ni untuk dibaling-baling kepada kanak-kanak..macam biasa, campak gula-gula...

bersama family sebelah bapak aku.aku terselit kat tengah2..sape-sape yang nak kenal anak-anak dara kat gambar ni, sila la hubungi aku. mane tau nak kenal lebih..

aku bersusah payah pegi menempah baju ni ngan sepupu aku. malangnya ade yang tak muat tapi bukan salah aku. kedai tu yang buat..berdiri dari kiri: abg jaham, pak uteh, padil & pak usu. duduk dari kiri: aku, abg esan, mimi, abg iwan & abg isam.

ni pulak keluarga belah mak aku. berdiri dari kiri: pak uteh, abg mamat, usu, aku & mak lik. duduk dari kiri: pak usu, aishah, etty, masitah & zaidi

ni la suasana majlis kenduri kahwin umah aku..mase ni dalam pukul 11.30 pagi..tal berape ramai sangat tapi bile dah makin tengah ari makin ramai giler..

ni la suasan awal pagi dalam kul 7am..sunyi lagi..


okay setakat ni je la aku post..sape2 yang nak tengok gambar yang lebih banyak lagi sila la pegi ke facebook or friendster aku..good luck!!

7 Readers:

{ msi.my } at: 10 July 2009 at 03:35 said...

kery...windu kat ko..nt ko kawin jemput aku taw..aku ingat ko yg kawin ni ha...cantex edit gmbar2..suke2..

{ Lady Leaya } at: 10 July 2009 at 22:53 said...

xjemput aku pun!!

{ hairie_uitm } at: 11 July 2009 at 10:33 said...

lady: aku jemput pn ko nk dtg kerr..hahaha..

msi.my: akux kawin lg ar...lame lg..

zai baek at: 11 July 2009 at 15:39 said...

kery..
mmg lawa pn kakak ko..pny bj..haha..
plamin pn meletz..
hijau2 sgale..
ko ad jmput ak ke??
xphm r..

{ mesmerising1 } at: 11 July 2009 at 16:55 said...

melets..
over..!!!
ak pun die x jemput..
haha
ak x sempat nak amek gamba akak aku disarung cincin.. susah sgt,, ehe

{ Lady Leaya } at: 11 July 2009 at 23:50 said...

best nye kawen...nak kawen gak..uhuk3

{ hairie_uitm } at: 12 July 2009 at 07:59 said...

kawen memg best..tp ko dh ready ker alia?...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean