header

header
hairie

Aku Student UiTM Malaysia..

| Friday, 17 July 2009
nape baru nak post yang ni?..padahal dah nak 2 minggu aku kat sini..aku mendaftar 4 hb julai sebagai pelajar uitm Shah Alam..dalam bidang yang sama jugak..tapi kali ni Sarjana Muda Seni Bina Landskap..

aku gerak dari rumah kul 9.30am ngan family & family sepupu aku coz die dapat jugak uitm..sampai kul 12.30 terus daftar kat Dewan Sri Budiman..

ni la pemandangan fakulti kejuruteraan dari umah sewa aku..aku duduk kt apartmen danaumas kat seksyen 7 ngan zul, azmi, ejat & 6 orang budak perancangan bandar..semuanya dari Perak..

5 hari lepas pendaftaran, ade pulak perjumpaan bersama departmen kat dewan kuliah..mase ni la nak kenal2 pensyarah, perlantikan AJK baru SOLAR ngan segala aktiviti yang akan dijalankan sepanjang semester ni.

ni la di antara muka-muka yang sambung degree..kire ramai jugak la..tapi yang penting perangai dari Perak still same..dibawa pulak ke Shah Alam..

ni la night view uitm dari rumah aku..cantik jugak tapi sekarang ni jerebu la..tak berapa bagus sangat..

umah sewa?..best la umah sewa kami..tingkat 7..ni bawang-bawang yang aku kutip kat umah..lebihan kawin ari tu..aku bawak segale periuk nasi elektrik, toaster, heater tapi blender je tak de..

duduk umah sewa kene la masak sendiri..tapi lauk tak same ngan kat umah yang mak aku masak la..tapi still sedap jugak..aku masak nasi 3 kali x fail pon..zul masak 3 kali, fail semua..lembik..haha..


perkra pertama mula-mula masuk sini, WIRELESS..aku cadangkan streamyx..tapi ade cadangan yang lebih baik dari Pokjat iaitu P1wimax..nasib baik ade coverage kat kawasan apartment ni..

so dengan penuh semangat, kitorang terus menuju ke Giant seksyen 18 sebelah pasaraya ole-ole..haha..on the spot..hu..sampai umah je terus install..pas 1 jam aku dengan penuh semangat terus main tenet...ni la hasilnye..

2 Readers:

{ Lady Leaya } at: 18 July 2009 at 16:55 said...

ala..ko da wat post ni..baru nak update t...
ceyt..tayang wimax..
tayang masak kat dapur....uhuk2

{ hairie_uitm } at: 18 July 2009 at 20:34 said...

hu..sbnrnye ade lg gmbo mase kt umah...tp kt dlm kamera SLR kazen aku lg..xamik lg...hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean