header

header
hairie

kawin style kampung...

| Sunday, 12 July 2009
ni aku nak tunjuk semangat kerjasama antara orang-orang kampung. Kitorang sama2 bergotong-royong (rewang) sejak hari jumaat petang hinggalah hari ahad, 7hb jun 2009 iaitu hari majlis berlangsung..

ape kaitan gambar kucing kat atas tu?..entah la..aku pun tak tau..saje je nak letak jadi first..


dari kiri: jabit, abg aku, aku..sedang bersama-sama memasang bangsal untuk memasak ye..anda sungguh rajin yek..

tengok tu masing-masing pegang tiang..orang kate ape ek?..
1Malaysia..menyokong slogan PM Najib..


ni pas kenduri doa selamat sebelum majlis kawin..sempat lagi mengingat zaman muda masing-masing..hahaha...tapi mak aku tak join..die tak suke kamera

tau kek ape?..aku tak tau name saintifik punye tapi orang kampung panggil kek dam kerana coraknye petak2..yang ni geng2 mak aku yang buat..mane ade laki yang buat

yang ni mase hari majlis berlangsung. masing-masing sibuk ngan kuali/periuk ..
nak masak ini itu..

geng-geng jaga berkat..kereta tu wat isi duit becek'an..paham tak alia?..hehehe

mak cik-mak cik aku ngan kakak sedara aku sedang menjaga berkat jugak..dalam tengahari kot berkat dah tak jalan coz nasi habis..cemas orang dapur..

yang ni makcik2 dok kat bawah umah bungkuih berkat...tengok tu nasi banyak..kite tengok sape yang mengumpat..haha

ni aktiviti biase pas majlis..aktiviti mencuci kendil/kuali..ni kazen2 aku

ni pulak mereka yang ame2 wat keje...

walaupun aku penat giler pas majlis tu tapi memang best..so ape lagi, sape2 yang nak kawin tu cari la laki or pompuan kampung..nanti ley wat keje2 ni..best tau...

2 Readers:

{ msi.my } at: 13 July 2009 at 22:41 said...

mak oittt...meriahnye..xsabar aku nak tunggu turn ko...hehe

{ hairie_uitm } at: 13 July 2009 at 23:58 said...

kalau aku yg kawin ne ade ko nk pegi dapor pown..hahaha...ko jaga kt pintu grbang jer..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean