header

header
hairie

Batu Pahat Walk

| Tuesday, 4 August 2009
Batu Pahat walk sepanjang 650 meter terletak di Jalan Rahmat di mana ia berasal daripada hanya laluan biasa kepada pedestrian mall yang lebih menarik, kemas dan mampu menarikpengunjung datang.

aku sebenarnya ade wat kaji selidik kat sini untuk subjek Landscape Architecture Research Methodology..subjek Pok Nik..aku partner ngan Zai yang sanggup datang dari Klang ngan adik die..kitorang start dari Jumaat sampai Sabtu malam 2hb Ogos..

kitorang kene habiskan 100 set borang kaji selidik dalam mase tu jugak la..bagi la kat sape2 yang berkaitan...memandangkan sambutan agak dingin kat sini so aku wat keputusan untuk lari ke The Summit Batu Pahat...cari orang..dapat la jugak isi..pas tu aku pegi pulak Bus Station ..dapat jugak sikit..pas tu last aku pegi BP Mall..dapat la jugak..

BP walk ni start buat Jun 2001 dan siap pada Ogos 2002. ni la antara gambar yang aku amik

sculpture yang menunjukkan bagaimana Batu Pahat dapat name..Batu yang dipahat

ni mase menteri besat datang tengok projek..


kat sini waktu siang kosong jer..tapi bile malam penuh ngan meja2 ngan orang2..kafe bukak waktu malam jer..

ni la waktu malam kat tempat yang sama...ramai jugak la..

berdasarkan kajian kami ramai pengguna yang komen pasal kemudahan...ade yang rosak, tempat gelap, tak meriah sangat...ade jugak yang tak isi dengan lengkap borang tu...



TIME KACEH

1 Readers:

{ KUNTONG } at: 20 August 2009 at 15:00 said...

makanan di sini agak mahal. terutamanya di depan bekas panggung rex. mungkin sewa mahal, barang jualan pun mahal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean