header

header
hairie

Industrial Survey

| Wednesday, 25 November 2009

Balik kampong sebab ada kerja. Cik Ani ( anak datuk saudara aku) ajak aku buat survey kat kawasan Batu Pahat ni. Kerja apa?tolong dia tengok balik lot-lot tanah yang ada dan tengok jenis industry apa yang ada kat atas lot tanah tu. Dan tulis dalam pelan tu. Pelan ni 5 tahun sekali kena update.



Cik Ani ni kerja kat Firma Perancangan Bandar dan Wilayah. Korang cuba cari Alma Architect kat internet. Dia ada dalam tu. Dia ajak aku sebab dia kata aku ni ada kaitan la dengan dia. Kalau budak-budak lepasan SPM mana reti baca pelan. Lagi-lagi pakai kod warna. Kedai (biru) kawasan lapang (hijau) perumahan (coklat gold) institusi ( krim). Aku dah agak familiar la dengan kod warna ni.


Bandar Putera Indah yang tak menjadi. Dalam pelan memang cantik. Tapi realtinya hanyalah lading sawit. Pelan ni dah lama dah. Kalau ikutkan ada pejabat dan pusat rekreasi tapi tak jadi. Mungkin sebab pemerintahan dah tukar (ni sebelum Anwar Ibrahim kena pecat dah ada dah) dan juga berkaitan dengan CF. tapi ada jugak rumah yang lulus. Sampai sekarang tak ada perubahan.


Dia kata mula-mula 5 hari tapi 3 hari je sebab siap awal. Kitorang duduk kat Garden Hotel. Dengan kawan-kawan dia. Malam siap main boling lagi kat BP Mall. Aku ikut je dan game ke 2 aku yang menang..hehe

0 Readers:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean