header

header
hairie

Konvokesyen UiTM ke 71

| Thursday, 12 November 2009

Akhirnya aku dapat menggenggam segulung diploma (jerrr?) setelah 3 tahun menghabiskan duit ayah. Tapi ayah tak datang pulak masa konvo aku ni (terlalu sayang ngan rumah). Orang lain dapat la jugak bergambar ngan mak bapak diorang (agak kecik hati)..

Tapi tak pe la. Ade jugak orang yang sudi nak menyambut hari aku ni…TQ..kepada sepupu-sepupu aku yang datang, terima kasih sebab tolong tangkap gambar aku..haha..memang lawa la gambr ko!!!..patut la kau amik photography..

Tapi konvo ni macam pelik sikit;
1 – buat sebelum peperiksaan akhir. Mungkin lepas exam, semua orang sibuk kot dengan hal duniawi..
2 –nama kami tak disebut pun. Lagi la terkejut. Biasenye nama graduan disebut satu-satu tapi start kitorang jer name just keluar kat skrin jer..u pun ade yang silap jugak. Katenye graduan makin ramai, tu yang malas nak sebut. Tapi mungkin jugak H1N1.
3 – kene pakai topeng dan kene scan. Dalam dewan kene pakai dan bile nak naik pentas tanggalkan dan bila dah turun pentas die bagi yang baru. Ade ke?..
4 – Gambar?..dapat 2 keping je..
Tu je kot..

Dengan bangganya aku dapat berhadapan dengan Tan Sri Naib Canselor. Selama ni aku tengok dekat TV jer.

yang ni masa kat Klang..lepas je istiadat bergambar habis, kitorang terus pegi makan kat Klang kat Yok Mampir..memang penat gila masa tu..tapi mak cik aku paksa jugak..ikut je la..

bergambar bersama Pengarah Kampus UiTM Perak..

kegembiraan disambut bersama

...o0o0o0o0...

ni je la yang datang..okay la daripada tak de..

bersama Syafrein a.k.a Acu

entah sape yang konvo sebenarnya

bersama Syuee.. a.k.a bakal isteri kepada Mr Saha

kami yang comel-comel...hehe

2nd day photo shoot

3 sepupu konvo ..tapi sidang lain-lain..tak sama..

Office Management (Degree) ..UiTM Shah Alam..1 family datang..bestnye


Diploma Pengurusan Ladang (UiTM Perlis)..ni pun 1 family datang

orang lain konvo, aku pun sibuk..haha..maklum la ahli keluarga dan sanak sedara datang dari kampung. kang aku tak datang kata sombong pulak..jadi aku pun meluangkan masa sedikit bersama diorang.

Tapi, walau apa pun orang lain atau sape-sape dari golongan profesional nak kate pasal diploma yang aku dapat, aku tetap kena berbangga sebab aku dah ada Diploma Seni Bina Landskap dan bergelar Landscape Designer. dan sekarang aku sedang meniti jalan penuh liku/duri/onak/lautan luas/gelora/gelombang/lubang..aku kena laluinya dalam mencapai gelaran Landscape Architect walaupun mungkin tidak bekerja sebagai itu..semoga berjaya!!


2 Readers:

{ ika } at: 12 November 2009 at 20:16 said...

bukn pelik ckit pelik bnyk konvo nih.
da la kna hr isnin. pastu na bergegas blik jngka.
esk nyer de kels mcm besa...
penat!! huhu...
anyway,congratz.

{ hairieCERULEAN } at: 14 November 2009 at 09:47 said...

haha..kitorg selasa..pas tu esknye konon ade test tp x jd..hu

tp keje berlambak..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean