header

header
hairie

Graphic Workshop

| Friday, 12 February 2010

Graphic Workshop
Tarikh : 06 Febuari 2010
Waktu: 8.30am hingga 5.00pm
Lokasi : Dewan Kuliah FSPU


Hujung minggu sepatutnya masa bersama keluarga bagi yag dah berkeluarga la..bagi pelajar, hari sabtu adalah hari untuk tido, tengok wayang..dan segale lah..bile dengar je ade event fakulti, semua dah mengeluh...termasuk la aku...


Sebenarnya nak cerita Graphic Workshop yang dianjurkan oleh jabatan kitorang. Pensyarah yang uruskan..workshop ni sebenarnya mengajar kita cara-cara melukis dan mewarna dengan betul. Ni bukan kelas mewarna macam budak2 sekolah tau.


Ada 2 sesi..pagi dan petang. Penceramah sesi pagi adalah En Kamarul Bahrin dari Fakulti Seni Lukis dan Seni Reka UiTM dan sesi kedua oleh En Abd Hakim dari Morphosis Design..yang bestnya sesi kedua yang paling menarik. Beliau tunjukkan cara-cara untuk membuat lakaran@sketches dengan betul dan cara-cara mewarna sekali. Grafik pokok, palma dan perspektif. Memang cantik..sesuai dengan grafik landscape punya.

Yang bestnye kitorang bayar RM10 pas tu dapat la pen artline 2 batang dan sketch book...plus makanan (sarapan dan makan tengahari)..aku rase memang berbaloi lah..

Semua orang suke sesi kedua (sesi petang) sebab kitorang kene melukis dan mewarna. Beliau tunjuk cara-cara mewarna menggunakan pelbagai medium termasuk marker, warna air, dan warna pensil. Sebenarnya kan apa yang kitorang buat tak sama ngan apa yang beliau tunjukkan. Kerana?haha...penceramah tu buat atas paper yang berkualiti tinggi. Untuk dak2 AD punye la...kita ni paper A4 biasa jer..marker pun die buat atas tracing paper..tu yang cantik dan senang nak buat effect..

lame2 rase boring duduk kat dalam dewan tu..sejuk, ngantuk...huwwaaaa...nasib baik ada kamera..ley tangkap2 muat sikit..he


kegigihan kami membawa segala jenis warna2 yang ade dalam tool box kami. Jom mewarna!..


lepak waktu tengahari di studio..

0 Readers:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean