header

header
hairie

Trip To Bentong, Pahang: Visual Study

| Wednesday, 3 February 2010

Tarikh : Selasa, 2 Febuari 2010
Lokasi: Dari UiTM Shah Alam ke Bandar Bentong, Pahang
Masa: 8.30am - 6.30pm


Trip Studio 05 kali ni di bawah studio master En Haris simple jerr...sehari di Bentong (mungkin tak sampai sehari kot). Visual study, itulah yang kitorang kene buat. Melihat view 360 Darjah dari pandangan biasa manusia.


Kedudukan/koordinat diperlukan yek bagi kepastian kot..haha..ye ar mesti la nk kene tau kedudukan dari mane kite tengok..so GPS diperlukan. Aku ni agak jakun ngan GPS ni..tak pernah nampak la kan..


Checkpoint pertama betol-betol lepas exit Bentong dari Lebuhraya Karak KL. Dan penamatnya di Bandar Bentong berhampiran Stesen Bas Bentong. Cuaca tak de beza..same je panasnya ngan Shah Alam..


Dengan habuknya ngan cuaca panas, dan dengan treler yang banyak kat jalan tu..memang dahsyat...menakutkan.!!tapi alhamdulillah semua selamat..

Dan hampir waktu zohor baru kitorang abes wat study. Sampai checkpoint 9..dan kitorang sembahyang zohor di Masjid Bentong yang cantik lagi indah.

Punye la lepas abes buat kerja tu kitorang terus pergi Hutan Lipur Lentang, on the way nak balik Shah Alam..sebelum tu beli nasi dulu kat kedai makan ala-ala Seksyen 2..MURAHHHHHHHHH SGT!!!!!!...tah mak cik tu mahal giler kot..semua orang tengok gelang mak cik tu...berjela-jela...


Pastu makan kat air terjun...memang best; plus ngan desiran air yang mengalir..hahaha..pas tu ade yang mandi,..aku tak mandi sebab malas la nak mandi tapi baju spare aku bagi kat Mad sebab die memang nak mandi..haha..



0 Readers:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean