header

header
hairie

Muzik-muzik 25 Separuh Akhir ke-2

| Wednesday, 22 December 2010

Yang ini aktiviti penghujung semester aku dengan kawan-kawanku Md Azrin dan juga Joe. Tak terfikir nak pergi separuh akhir minggu kedua ini sebab dah terlepas yang pertama hari itu. 


Mula-mula rancang dengan Joe nak pergi yang minggu pertama tapi memandangkan masih sibuk dengan kerja studio dan tak ambil tiket percuma lagi kami terpaksa lupakan saja walaupun ada Shahir minggu itu. Jadi semasa  hari pembentangan studio, idea nak pergi muncul balik. Kali ni Md yang beriya nak pergi sangat. 


Persembahan dari ana Raffali

Jadi dengan penuh keyakinan, kami cuba tengok tiket di Plaza Alam Sentral. Memang langkah kiri la kitorang hari tu sebab kaunter kata, tiket tak ada kat sini. Kena ambil di Sri Pentas Bandar Utama. Keyakinan menurun tetapi Md  ni dengan gigih pergi Bandar Utama semata-mata nak ambil tiket dekat balai pengawal. Dia pula langkah kanan. Dapat la 3 keping. Cukup la untuk kami yang nak pergi ni.

Persembahan dari Band Huja dan Mirwana

Persembahan Stacy - Jahat

 Benda tu mula jam 10 malam tapi kami pergi PAS selepas magrib. Kononnya takut penuh nanti. Tapi masuk Sri Pentas 2 jam 9 malam baru boleh masuk. Tak apa, kitorang pergi makan dulu. Lepak-lepak sekejap. Kemudian, jam 9 baru kami naik atas masuk studio.


Betapa jakunnya kami yang kampung ni tak pernah masuk Sri Pentas dan tak pernah tengok muzik secara ‘live’ depan mata. Selalu tengok artis dari jauh saja. Kali ni kami kat kaki diorang saja. Dengan impian kami malam itu nak masuk tv biar semua orang boleh tengok kami. Sebab tu la aku pakai baju belang dan Md pakai baju hijau. Dari jauh dah nampak. Joe pula baju hitam. Salah pilih warna la Joe.

Persembahan Faizal Tahir - Adrenalin


Walaupun terpaksa menunggu hapir sejam sebelum bermula kami tak rasa bosan malah rasa berdebar nak tengok siapa akan beraksi selepas ini. Apa yang lagi menarik adalah sistem pencahayaan yang cantik dan sangat style. Walapun ada seketul lampu limpah tu menerjah ke arah kami dan sungguh panas rasanya tapi benda tu sekejap je.

Persembahan Mirwana dan Fiq - Manifestasi Cinta

Sebelum bermula, kami diberi taklimat ringkas dari pihak pengurusan tentang apa yang kami kena buat dan apa yang kami tak boleh buat. Tapi itu normal la kan, nak bagi majlis berjalan lancar.

Persembahan Adira AF - Ada Kamu

Fabulous Cat - Cinta Kosmik

persembahan malam tu memang cukup menerujakan dan sungguh meriah. Dan secara jujurnya lagu yang aku tak suka dan tak berapa best boleh jadi best malam tu. mungkin kita dengar secara ‘live’ dan juga rentak muzik yang sungguh menusuk jiwa. Ada sesetengah lagu yang para penontonnya ikut menyanyi macam lagu black; Sofia Jane dan banyak lagi.

Black & Meet Uncle Hussin - Drama King

Paling meriah semasa persembahan artis jemputan, Rahmat Mega. Lagu ala-ala rock kapak Bayangan Gurauan dan lagi satu apa tajuk aku tak ingat. Tapi semua orang malam tu turut berkaraoke dengan Rahmat. Memang meriah dan best. Rasa berbaloi bila ambil tiket yang jauh tu dan juga datang awal.

Black - Sofea Jane


Sasaran selepas ini nak sertai Anugerah Juara Lagu 25 yang akan diadakan pada 9 Januari 2011 di Stadium Putra Bukit Jalil tetapi memandangkan ia diadakan pada hari Ahad malam Isnin nampaknya kami tak boleh pergi sebab esoknya kena kerja. Takut bangun lambat dan penat sangat. Tapi tak apa, tengok kat tv je la nampaknya.

Artis Jemputan - Rahmat Mega. Persembahan penutup paling best! lagu rock balada 

6 Readers:

{ Lady Leaya } at: 22 December 2010 at 17:28 said...

y lepas aku g kul 3 pagi baru pai mah, sok pagi studio..rilex je.xmacho r.hahaha

{ HAIRIEcerulean } at: 22 December 2010 at 17:30 said...

ngek ko..stakat ni kitorg pikir xnk pg..sbb tkot pagi tu lmbt je..tp mcm nk pg je..uhuhu...

{ Lady Leaya } at: 22 December 2010 at 17:39 said...

hehe..bye2 r cenggitu..kurang dua tiket...lau xnk tiket, tp xnk g bg aku ek..masuk keje kan kul 9...huhu

{ HAIRIEcerulean } at: 22 December 2010 at 23:38 said...

hah..ko dh ade tiket ke?

{ Nur Eyda } at: 23 December 2010 at 12:44 said...

haha..korng kalo dpt tiket AJL jgn lupe tok ak satu!...heeee~~~

{ joe FZR } at: 27 December 2010 at 21:50 said...

ble...??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean