header

header
hairie

Giveaway: I LIGHT U

| Tuesday, 3 May 2011
Assalamualaikum kawan-kawan blogger. Sekarang ini kau berada di Terengganu atas tugasan khas bersama bos tersayang. Jadi malam yang sunyi ini, aku mencuri masa untuk online setelah beberapa hari tidak menjenguk blog ini. 

 Klik banner untuk info lebih mengenai giveaway ini (^_^)

Okay terus kepada topik utama: mengenai giveaway dari Encik Eqbalzack yang bakal bergelar Dr. Jadi selepas ini boleh panggil Dr. Eqbal Zack (^__^) insyaallah.

Pantun Jawa khas untuk IKEA:
Beng dino ngepek sawit ora betah,
awak ea loro kabeh tapak sikile pecah-pecah,
Melaku-melaku karo milih barang omah,
neng ndi?neng IKEA la sing murah!

Pantun Eksklusif untuk Abg Eq! (^_^):
 Endok ayam dipangan mencawak karo ketek,
Lek mangan, raie ne koyo pak njalok keplak!,
Sukak yo kue pekso wes entek,
Kok enggaei giveaway pulak!

Siapa-siapa tak faham sila lihat terjemahan di bawah:

Pantun Jawa khas untuk IKEA:
Hari-hari kerja petik kelapa sawit tak tahan,
Badannya semua sakit tapak kaki pecah-pecah,
Jalan-jalan sambil memilih barang-barang rumah,
Kat mane?Kat IKEA la yang murah.

Pantun Eksklusif untuk Abg Eq! (^_^):
 Telur ayam dimakan biawak dengan monyet,
Kalau tengah makan, mukanya macam nak kena pukul je!
Suke ek dah habis peperiksaan,
Buat giveaway pulak!.

video
Okay nak kongsi pula lagu dari Westlife yang bertajuk 'You Light Up My Life'. Hayatinya dan anda pasti akan terpesona dan terbuai dengan lirik sera muzik yang sungguh menenangkan (^_^)

Saya nak kongsi bersama: Kak Fariza dan juga Kak Anis di mana mereka berdua ini sangat cantik. Nak kenal?silalah singgah ke blog beliau (^__^) 

S E K I A N   T E R I M A   K A S I H

10 Readers:

{ CikHanis } at: 4 May 2011 at 00:02 said...

kak anissssssssssssssss!baget ko adek lah.HAHA

{ eqbalzack } at: 4 May 2011 at 04:58 said...

salam hairie...terima kasih join lagi GA abg eq...
abg eq dah linkkan kat blog..ok

{ ♥MiKa FasHa♥ } at: 4 May 2011 at 07:55 said...

semoga berjaya ye..

{ hairie } at: 4 May 2011 at 10:07 said...

anis: memg la aku adik..haha
abg eq: welcome! (^__^)
mika: hehe..tenkiu2

{ Fariza Othman } at: 4 May 2011 at 10:18 said...

sempat 2. good luck, terror giler ngomong jowo!!
hahaha

{ Awangku Johan } at: 4 May 2011 at 12:07 said...

salam ziarah dan salam perkenalan.. hehe jom join segmen abg eq.. apa2pun thniah join.. saya pun join.. so saya follow blog awak ni.. nti singgah la blog saya n follow skali tau hehe

{ SumBody Me.. } at: 5 May 2011 at 08:07 said...

jenjalan sini dr blog eqbalzack.. :)

{ leyzajamil } at: 6 May 2011 at 18:01 said...

chaiyok khairi!!!

jom la baca [flashback] korban ular sawa

{ Nuar El-Ummar } at: 9 May 2011 at 01:12 said...

huhu..kretip la..siap create pantun jawa lagi tu...adeii..x paham aku! walhal kacukn org jawe gak ~ngee...

{ hairiew } at: 9 May 2011 at 20:10 said...

sumbodyme: hehe...tenkiu2
leyzajamil: hoho..tenkiu2
nuar: kretip apenye..hikhik..just nk wt kelainan je..hehe..ko kacukan bukan pure jawa xpe..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean