header

header
hairie

Reaksi Datuk Siti Nurhaliza: Produk SimplySiti HARAM?

| Saturday, 6 August 2011
Assalamualaikum kawan-kawan blogger, semalam dikejutkan dengan  kenyataan daripada pihak berwajib mengenai pengharaman beberapa produk termasuklah produk yang dikeluarkan oleh penyanyi nombor 1 negara, Datuk Siti Nurhaliza. Memang amat mengejutkan ramai orang terutamanya pengguna/pelanggan setia produk SimplySiti.

Berikut adalah reaksi Datuk Siti berkenaan dengan isu tersebut di laman twitter beliau:



















Berdasarkan fakta yang aku dapat, produk SimplySiti yang diharamkan adalah berus yang digunakan. Mungkin blusher agaknya. Dikatakan bahawa, berus tersebut diperbuat daripada bulu babi. Klik pada pautan di bawah ini kalau nak lihat info lebih lanjut:



Yang aku peliknya, kenapa baru sekarang isu ini keluar?bukan sebelum produk ini dilancarkan dahulu. Mesti pelanggan SimplySiti tak dapat duduk senang kan sebab isu ini. 

Antara produk lain yang juga diharamkan  adalah beberapa makanan di Kafe OldTown dan juga beberapa produk Mamee. 

Okay itu sahaja yang aku nak kongsikan, jika ada kesilapan info sila betulkan.

S E K I A N   T E R I M A   K A S I H

11 Readers:

{ khansyaa' al khairiyah mohd ujang } at: 6 August 2011 at 11:34 said...

ehehehe. tak habis2 dgn isu tak halal ni. jadi konfius mana yang halal mana yang tak =="

{ Rtp Farra Arisha } at: 6 August 2011 at 11:55 said...

whatever happen, all the best to dato' siti. moga terusan sukses dlm apa jua bidang!!

{ ZWAN SABRI } at: 6 August 2011 at 12:08 said...

kesian kat akak siti kita..
Btw, my mom pengguna setia simply siti.. HUHU


MySuaraBlog: Jadikan TELUR Sebagai Pilihan

{ NadiRah } at: 6 August 2011 at 12:55 said...

sian siti...

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 6 August 2011 at 14:45 said...

Khansyaa: hurmm tu la..makin menyushkn pengguna

Farra: yeahh!!harap2 berita ni x btol

Zwan: ckp kt mom kamu, dont wory ..everything akn ok..hehe

NAdirah: kesian jgk Datuk K hehe

{ PeRmAtA bIrU } at: 6 August 2011 at 22:59 said...

macam2 kan??? hurm... memang barangan seperti berus nih selalu was2 tuk digunakan.. berus lukisan pon belum dijamin halal tau.. hurm.. kesian gak kat tuan punya produkkan???

{ alif ismail } at: 7 August 2011 at 01:08 said...

jom...jom...jom...

nak sahur kat mana??? hihiih...

{ Muhamad Zaki khairul } at: 7 August 2011 at 17:15 said...

ohh tak sangke plak siti tweet. fuhh heboh betol cerita nie skg.

{ IMANSHAH } at: 7 August 2011 at 22:27 said...

banyak lah citer halal haram ni..kredibiliti JAKIM terus dipersoal..

{ ayie } at: 7 August 2011 at 23:32 said...

marah betul dato' siti.. sabor je la di bulan ramadhan ni yee..

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 9 August 2011 at 06:41 said...

Permata: haa tau xpe..tapi berus likusan yg btg buluh tu best la pakai..hehe

Alif: haha sahur kt mulut! haha

Zaki: dh reply tweet siti tp die xreply ..hehe

Imanshah: tau xpe

Ayie: marah, tension smua ade...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean