header

header
hairie

Saya Segak Berbaju Melayu

| Friday, 5 August 2011


Assalamualaikum kawan-kawan blogger, jom sertai Contest anjuran Mr. Kucing ni. Klik pada pautan atau banner di atas. Anda perlu meletakkan foto-foto anda yang memakai baju melayu. Itu sahaja. Jom tengok foto-foto aku di bawah ini:


Ini baju raya aku 2 tahun lepas. Tapi masih boleh dipakai lagi sehingga hari ini. Foto ini diambil ketika aku tolong kawan aku untuk menyelesaikan kerja projek beliau.

Juga baju raya tapi tak ingta berapa tahun sudah. Sama situasi dengan di atas. Kalau anda perasan, lokasi penggambaran ini adalah di Masjid Negeri, Shah Alam.


Minta maaf sebab gambar ni kecil sahaja sebab aku ambil daripada album facebook aku. Yang original ada dalam CD tapi tinggal di Shah Alam. Foto ini diambil sewaktu Malam Pra-Graduan UiTM Perak tahun 2009. Koleksi baju raya pertama yang menggunakan konsep baju melayu johor.


Ini foto terakhir dan koleksi baju melayu Johor yang terbaru. Foto ini diambil semasa majlis sambutan hari raya Jabatan Seni Bina Landskap UiTM Shah Alam 2010. 


S E K I A N   T E R I M A   K A S I H

22 Readers:

{ Aziela } at: 5 August 2011 at 16:44 said...

Sukanya tengok lelaki pakai baju melayu... Bangga...

{ Intan Nabilah } at: 5 August 2011 at 18:58 said...

semoga berjaya ! HANDSOME 2 !

{ Saiazuan } at: 5 August 2011 at 19:17 said...

kacak r brader ni.. mintak sign boleh? hehe

{ syiqah shahar } at: 5 August 2011 at 20:23 said...

memang hensem kacak bergaya brader ni. hihihi

{ syiqah shahar } at: 5 August 2011 at 20:23 said...

memang hensem kacak bergaya brader ni. hihihi

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 5 August 2011 at 23:24 said...

Aziela: hehe kt negara lain xde..Malaysia je yg ade..special kot!

Intan: hehe thanks! xde hensem mane ..biase2 je (blushing2)

Saiazuan: haha mne ad... nk sain ktm ne?hati?hahaha

Syiqah: haha thanks! (^__^)

{ ABU } at: 6 August 2011 at 09:16 said...

wah lawa baju melayu...

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 6 August 2011 at 10:25 said...

ABU: hee thanks! (^___^)

{ Mra Mastura } at: 6 August 2011 at 11:44 said...

wahhh! gudluck!

{ wickedwarhol } at: 6 August 2011 at 12:48 said...

Very nice selection and all the best to you!

{ amyrasazaly } at: 6 August 2011 at 14:38 said...

tak penah nampak ko yg sesegak ni kery! cair mak! :D

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 6 August 2011 at 14:44 said...

Mra: thanks!

Wickedwarhol: hehe thank you so much!

Mira: hahah..jgn la cair.. HAAHAHA.. nasib baik pg kelas xpakai bju ni kan.HAHA

{ aneff.marhfiz } at: 6 August 2011 at 18:35 said...

Salam ^^,
Terima Kasih sebab sudi memeriahkan Contest Baju Melayu & Baju Kurung by Aneff Marhfiz :)

jangan lupa untuk singgah selalu kat blog AM ya !

have a nice day and good luck !

{ @taufiqhelios } at: 9 August 2011 at 18:36 said...

segaknye dia..awwww..tergoda :)

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 9 August 2011 at 23:10 said...

Anef: heheh same2 ..contest ni menarik so join je la heee

TH: haha. . puase2!

{ aslann } at: 18 August 2011 at 12:09 said...

banyaknyewww gambar! aku nk join gakk! >.<

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 18 August 2011 at 13:41 said...

Lan: haha jom2 join

{ ame elms ! } at: 18 August 2011 at 21:37 said...

ame singgah nak wish good luck nie ! good luck . :)) ehh , meh tengok gambar ame yang segak berbaju melayu pule .

http://pucukandubi.blogspot.com/2011/08/saya-segak-berbaju-melayu.html

and Selamat Hari Raya too . -.-

{ erleena } at: 20 August 2011 at 23:49 said...

byk nye gmbaaaaaaa,gdluck! :D

{ Zul Fattah } at: 23 August 2011 at 00:15 said...

gud luck...

ko dah macam model dah..kalah r aku cam ni..mesti ko yg menang punya..

aku pun join la..
haha..

http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/contest-saya-segak-berbaju-melayu.html

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 23 August 2011 at 09:54 said...

AE: hehe thanks! good luck jgk..

Erleena: hehe tu je yg ade ... yg lain dlm Cd, mls nk cri hehe

Zul: macam model je, bukanne model hahaha kite tgk nnt kputusan mcm mane.good luck!

{ MAISHARAH } at: 24 August 2011 at 09:29 said...

nice!!!!suke gambor 1st..

gud luck!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean