header

header
hairie

REAKSI pengguna: cukai 6% untuk produk reload & kad sim, Datin Rosmah yang kena!

| Friday, 9 September 2011
Assalamualaikum kawan-kawan blogger dan pembaca blog, baru-baru ni dan sekarang ni sedang kecoh dan hangat mengenai berita kenaikan harga kad tambah nilai bagi pengguna prepaid (macam tonggang langgang je ayat ni). Macam-macam komen, siap ada page macam di atas tu.

Okay korang tengok di bawah sini mengenai apa yang hangat. Aku malas nak cerita panjang-panjang:


Dan pelbagai reaksi yang aku dapat lihat dalam page tersebut, kebanyakannya menyebut nama Datuk Najib dan juga isteri beliau, Datin Seri Rosmah Mansor. Ini yang aku nak kongsi dengan korang, tiba-tiba nama Datin Seri Rosmah jadi popular dalam page ni.














Semuanya berkaitan dengan Datin Rosmah. Tak sangka isu produk mudah alih ini ada kaitannya dengan Datin Rosmah kan. Sangat menarik untuk dikongsi. 

Okay, pandangan aku mengenai isu ini, kenapa nak kena naikkan sampai 6%? Lagipun produk mudah alih ni mempengaruhi sangat ke ekonomi dan pendapatan negara? Tapi kalau fikir balik betul juga sebab ramai yang guna produk seperti ini. Mahu cecah berjuta atau bilion ringgit barangkali. Fikirkanlah...

S E K I A N   T E R I M A   K A S I H

5 Readers:

{ @taufiqhelios } at: 9 September 2011 at 23:39 said...

jawapannya...meleysia sekarang mengalami defisit. takde duit. so..cmni la caranya nk perah duit rakyat. lagi2 nk pilihanraya. banyak duit diorang nk tabur..takde duit acane nk menang PRU.. HAHA :)

{ Wadi AR } at: 9 September 2011 at 23:40 said...

gua sokong sume pengkomen diatas. terkekek bace post beliau

{ zulhilmi.tempoyak } at: 9 September 2011 at 23:43 said...

hahahah...stail jugak....hihi

tp kan...

mmg slh dye pon...

brg2 pompan je lps cukai..

ape celop...

{ aimaniman } at: 10 September 2011 at 13:37 said...

klas eko dik.... entah2 datin rosmah tuw x da apa2 tup2 dia dah femes... x baik pekena orang.. kita pekena nescafe dulu x pa... jom

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 10 September 2011 at 16:56 said...

TH: hha tulah politik..mls nk msuk cmpur sgt heee

Wadi: hhaha tu la pasal....

Zulhilmi: haha xtaw la cmane ngan kerajaan nih..

Aiman: haha datin rosmah femes sbb beliau isteri PM heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean