header

header
hairie

Ivian Sarcos Ratu Cantik Dunia 2011

| Tuesday, 8 November 2011
Assalamualaikum kawan-kawan..
Hari ini hari Selasa, semua orang tahu hari ni hari Selasa kan, kenapa dengan hari Selasa?tak ada pape tapi hari ni aku kena gerak balik ke Shah Alam. Tak boleh duduk lama-lama kat kampung, kerja tak jalan..

Hari ni just nak kongsi dengan korang semua tentang event bertaraf antarabangsa yang berlangsung ketika umat Islam sedang meraikan Aidiladha dan menunaikan haji di Mekah. Si golongan mat salleh ni la, ada buat event Miss World 2011 yang berlangsung di London. Paling berprestij dan penuh gilang gemilang katanya. Sape yang menang? tu si Ivian Sarcos dari Venezuela yang menang. Jom tengok video kat bawah ni:


Video ni versi dari stesen tv Thailand kot sebab ada suara latarnya dalam bahasa 
Thailand yang kompem aku tak faham!

Tempat kedua dimenangi ratu cantik dari Filipina, Gwendoline Ruais dan tempat ketiga dimenangi oleh ratu dari Puerto Rico, Amanda Perez. Sebelum-sebelum ni kan, ramai yang buat kesimpulan bahawa, kebanyakan mereka yang menang ratu cantik ni tak kisahlah Miss Universe ke Miss ape ke, calon-calon top 5 kebanyakannya dari Amerika Selatan. Dengan kata lain, pemenangnya kebanyakan dari benua Amerika Selatan. apa ek rahsianya? Cantik tu memang cantik la kan..

"saya percaya wanita itu perlu komited dengan organisasi ratu cantik itu dan membantu golongan yang memerlukan" (Sarcos, 2011)

Cantik ni tak semestinya cantik di muka dan juga luaran la, tapi hati dan akal juga kenalah cantik jugak. Barulah boleh menang. Apa pun, gaun ko memang hebat Sarcos! kalaulah kau tutup bahagian depan tu 'sikit', mesti lagi cantik (^___^) 

Jom singgah sini kalau nak tengok lagi mereka-mereka yang cantik jugak: http://www.missworld.com/


10 Readers:

{ Mira Adzlia } at: 8 November 2011 at 12:16 said...

cantek..cantek..cantek :)

{ Sd Malay } at: 8 November 2011 at 12:34 said...

Canteknya..
Congrats for you miss...

Just for your info, If you own a blog and want to get the Treasures (Samsung Galaxy Ace dan RM 1,000) from Streetdirectory, please make sure you won’t miss this opportunity

It's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/
Thank you very much for your attention

{ SHaRKFiQ SSM } at: 10 November 2011 at 00:23 said...

uish, tyme raya haji pun ko bleh layan miss world..
advance btol~ hehehe

{ BLADE EDGE } at: 10 November 2011 at 09:45 said...

ada tgk dlm npaper baru2 ni.

{ Baiz Mamat } at: 10 November 2011 at 20:38 said...

khairi bukan tutup depan je tutup semua baru cun..lalallaa..

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 10 November 2011 at 20:49 said...

MA: cantik kt muke je hehe

SM: untuggla cantik kn.. thanks kongsi info tu!

Shark: kt paper laaa....aku mne ade astro kt umah hoho

BE: aah samelah kite

Baiz M: lalala... untungglaa klau smua wanita tutup semua.. haha

{ محمد رازيق } at: 12 November 2011 at 02:35 said...

hehe.. betul der. kalau cantik, tapi x berakal, takguna gak.. anyaway salam kenal.. kalu free2, lawtlah blog aku.

{ hawiz } at: 12 November 2011 at 11:07 said...

mmg cantik!

Anonymous at: 22 December 2012 at 19:30 said...

If you wish for to take a great deal from
this paragraph then you have to apply such techniques to your won webpage.
Here is my weblog :: cure for acne overnight

Anonymous at: 5 February 2013 at 18:07 said...

That is a really good tip particularly to those new to the blogosphere.
Short but very precise information… Many thanks for
sharing this one. A must read article!
My website ; get rid pimples naturally

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean