header

header
hairie

Kuasa Allah; Alhamdulillah Malaysia menang emas bola sepak Sukan SEA, Tahniah!!!

| Tuesday, 22 November 2011
Assalamualaikum kawa-kawan...
Malam tadi mesti smua stesyen tv dapat income banyak sebab semua rakyat Malaysia mengadap tv tengok bola, ye ke? Tahniah pasukan Malaysia, anda hebat!

"Tiada apa yang lebih sempurna daripada merangkul pingat emas Sukan SEA; ‘ibu’ kepada segala pingat sebagai penutup tirai temasya kali ke XXVI buat kontinjen Malaysia"
 
Jom layan saat-saat yang penuh mendebarkan malam tadi. Sampai tamat masa 90minit, permainan masih seri dan masa tambahan pun still tak ada gol lagi sampailah masa tambahan 30 minit pun tak ada gol, akhirnya penentuan sepakan penalti.
 
 
Sumber video dari Mr. Baiz punya blog (^__^)

Walaupun ramai yang menyumpah beberapa pemain Malaysia tapi itu biasalah kan bila dah emosional, sepak tak gol gol..siapa tak marah kan.. peluang ada depan mata kot! Tapi yang pastinya pasukan kita sangat keletihan, bayangkan banyak perlawanan kena harungi sejak dari peringkat kumpulan sampailah final, yang mana waktu rehat mereka kurang sempurna & tak cukup kot!

KFCM! gua tabik sama luuu.. banyak kali kau patahkan cubaan dari Indonesia yang bertubi-tubi! aku rasa diorang ni pakai pawang kot, dan setiap kali si Bonai tu dok tarik-tarik jaring tu, setiap kali itulah tak gol.. nampak sangat pawang ko makan duit haramh je taunye HAHA..

Harap-harap KFCM dapat kekal lama sampai berpuluh tahun pun tak apa, rugi kalau FAM lepaskan beliau ni.. Sarbani belum tentu boleh ganti kan!

Malam tadi aku sanggup tinggalkan thesis kejap sebab nak tengok bola kat rumah. Paling best bila masing-masing menyumpah! dan time sepakan penalti tu, memang semua orang cemas, dan aku yang gigih update TL kat Twitter terus off laptop, nervous punye pasal HAHA..


Lepas menang, masing-masing sibuk nak cuti, yang Johor tu memangla confirm cuti sebab hari jadi Sultan.. (oh, Fazura bakal jadi Sultanah Johor satu hari nanti?mungkin). Jom tengok pemimpin kita ni bincang pasal ape:

Sumber: profile Facebook Baik Punyer

Nak baca apa yang best kat paper hari ni pasal bola ni?jom klik pautan kat bawah ni:
 
Kosmo Online!
 
Utusan Malaysia

Ni ada lagi 1 kata-kata sentap dari KFCM, copy dari Leia Ar, meh singah blog dia SINI


TAHNIAH HARIMAU MUDA!!

3 Readers:

{ Fariza Othman } at: 22 November 2011 at 13:54 said...

ade gak tercalit tulisan kecik psl fazura ek? apakah!!! hahaaaa

{ Fariza Othman } at: 22 November 2011 at 13:54 said...

ade gak tercalit tulisan kecik psl fazura ek? apakah!!! hahaaaa

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 22 November 2011 at 15:24 said...

haha .. sempena hari jadi sultan johor.. hehe . bakal menantu sultan tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean