header

header
hairie

Salam Aidiladha untuk semua

| Sunday, 6 November 2011
Assalamualaikum kawan-kawan...
Pagi nanti dah nak sembahyang sunat aidiladha lepas tu ada aktiviti korban kat rumah aku ni.

Lembu yang bakal dikorbankan untuk tahun ini.

Sekarang ni semua pelajar UiTM sedang cuti pertengahan semester selama seminggu bermula semalam 5 November sampailah 13 November 2011. Tak lama pun dan bagi aku yang sedang bertarung dalam final year ni, tak bolehlah nak duduk rumah lama-lama. Progress final project dengan thesis tu sangat menakutkan. 

Hari ni kami sekeluarga sibuk dengan persiapan untuk esok. Ye la, esok ramai yang akan datang sama-sama nak tumbangkan lembu jadi kenalah masak sedikit untuk diorang. Menu biasa-biasa jer. 

Tengok foto kat atas tu, korang mesti tak berapa nak cam kan ape bende tu? Kalau yang tak tau lagi, itulah 'ingkung' dlam bahasa jawa. Kalau bahasa biasanya orang panggil ayam ape tah aku pun tak taw. Namanya Ingkung sebab ayam ni tak dipotong kecik-kecik, just potong kepala dan kaki dan rempah disumbat dalam badan ayam ni. Biasanya kami buat masak lemak, sedap kot! Dah kenyang dah (^__^) 





 

4 Readers:

{ Eza Boom Boom :) } at: 6 November 2011 at 12:44 said...

selamat hari raya aidil adha :D. Eza Uitm kampus Sarawak..heee...

{ Nur Eyda } at: 7 November 2011 at 22:18 said...

"ingkung" tuh....heheh best tak??nk rase....sila lah masak kt studiiooooo!!!

{ Baiz Mamat } at: 10 November 2011 at 20:37 said...

bes ker?nak rase ayam ingkung tu..perot tgh lapar ni

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 10 November 2011 at 20:47 said...

EBB: salam aidiladha jgk... jauh no kt borneo sane hehe

NE: haha kali ni mak aku buat agak cair kuahnye hehee... kurg sikit hehe

Baiz M: haha best la sbb jarang dpt mkn ingkung nih huhu.. ala, dh abes pun ingkung nih ... sorry ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean