header

header
hairie

AJL 26 punya pasal: TERBAIK dari ALYAH

| Monday, 30 January 2012











Assalamualaikum kawan-kawan...
Alhamdulillah malam tadi buat pertama kalinya aku sertai 15 000 penonton Anugerah Juara Lagu 26 di Stadium Putra Bukit Jalil. Wow!! Sangat meriah dan best!! nanti aku cerita kat entri lain..

Aku just nak kongsi cerita pasal persembahan lagu Kisah Hati, Alyah yang nyanyi.. ko tau apa aku rasa? aku rasa macam ada something yang sangat unik dengan persembahan ini. Selain Remy Ishak yang muncul pada penghujung lagu, keseluruhan persembahan Alyah sebenarnya sangat menarik! .. gabungan patung, lighting, background, vokal, dress dan semualah..sangat WOW!!

Senang je jadi Alyah ni, tak payah pakai banyak sangat props bagai .. pakai stage yang berpusing tu, tangga dan Remy Ishak je..tu pun dah cukup hebat!! eh banyak jugak la, lantern bagai tuh!.. haha
<----foto dari BeautifulNara.com


Ni pemandangan dari level 4 paling atas.. setakat ni je aku dapat zoom pakai lens aku ..time ni Alyah tengah berpusing..comel jer.. yang penting die berjaya buat aksi patung dengan baik!

Smoke tu, teknik terbaik nak penuhkan pentas! cantik..

Okay part ni, memang terbaik!! cube tengok skrin besar yang kat belakang pentas tu.. memang terbaik!! Warna gold yang memukau, sehebat vokal Alyah yang agak slow tapi mantap! ..

Lighting biru ni buat kami silau .. tapi tak rasa pun sebab tengah syok layan Kisah Hati...




Kemunculan Remy Ishak buat stadium bergegar!! semua orang histeria.. mungkin ini  yang menyebabkan persembahan Alyah diangkat sebagai persembahan terbaik malam tu.. tapi bukan disebabkan oleh Remy sahaja, secara keseluruhannya persembahan ni memang menarik! penat dah aku cakap 'menarik' banyak kali.. HAHA

Sweet seyh... persembahan dah habis pun orang still tepuk tangan tanda sokongan & dan persembahan yang hebat!! Dan jujurnya, memang persembahan Alyah ni wajib diangkat sebagai persembahan terbaik sebab ada aura yang tersendiri..maksudnya kalau kau tonton persembahan ni, kau rasa something/feel yang kau ada sekali dalam lagu tu.. itulah yang aku rasa.




Terima kasih kepada Alyah sebab bagi tiket untuk aku.. semuanya dari Twitter, tak sangka saje twit Alyah terus die offer betul2 tiket tu..apa lagi, ibarat orang mengantuk disorongkan bantal!! ..kat stadium baru dapat tiket tu..aku bukan peminat setia sangat Alyah ni tapi lagu-lagu balada beliau yang membuatkan aku suka; sangat terkesan ditambah dengan vokal beliau yang agak kasar tapi lunak lemak tu yang wow!!! jom layan video nih:


**Thanks to Faiz (orang yang uruskan tiket ni) sebab sudi jawab call saya banyak kali, jawab dengan tenang & tak kasar walaupun masa aku call die tengah busy.. nasib baik jumpa hehe ..


9 Readers:

{ cik najihah } at: 30 January 2012 at 14:08 said...

persembahan dy mmg bes pun..
btw dress dy cantik sangat..

{ Huda } at: 30 January 2012 at 14:12 said...

pengsan nengok remy ishak tau..cair..

{ c'axoera ヅ } at: 30 January 2012 at 14:37 said...

hukhukhuk....xfolow :D

{ Errah } at: 30 January 2012 at 15:42 said...

tone suara alyah memang sedap..lunak merdu je..bestnyer dpt tiket free

{ man yusoef } at: 30 January 2012 at 15:57 said...

kan kan kan!! ALyah best gila..aku ingt dapatlah top 3 ke..wuwuw..kemain lg skrg kawan dgn artis jek..dah lupa mmbr dah..fine!

{ ~ DADDY ADANDO ~ } at: 30 January 2012 at 20:29 said...

KISAH HATI nyanyian Alyah memang sedap didengar di Halwa telingga.
persembahan Alyah pada AJL 26 memang unik dan fantastic..!!!
perfect itu sahaja yang boleh adando kata.

{ Hans } at: 31 January 2012 at 01:33 said...

jadi Hafiz lagi senang
penari latar tak ada
baju lagi simple
hahaha

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 31 January 2012 at 12:25 said...

CN: yeahhh!! btol tu

Huda: haha xpyh la pengsan2 hehe

C: huuu

Errah: tp kn mcm ade smthing kurg kt suare die tu..kurg lantang huu.. usaha lebih, dpt la tiket free

MY: yeahh! sush kot nk menang top 3.yg lain tu hebat2 ..man, aku x lupe ko man seriously...

DA: ok! btol tu saya sokong!

Hans: haha sempoi kan.ikut konsep prsembahan

{ fRaMe+LenSeS } at: 4 February 2012 at 12:40 said...

mesti ramai gle kat sana kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean