header

header
hairie

Demonstrasi Pelajar Di UiTM Shah Alam..ada ke?

| Thursday, 5 January 2012
Assalamualaikum kawan-kawan....
Cuaca hari ni kat Shah Alam cerah dan elok je dari pagi tadi sampailah sekarang, suasana yang kondusif untuk pelajar study dan jawab soalan exam. Korang mesti tengah study kan dan bagi budak2 landscape, mesti tengah sibuk dengan final project..study tu tolak tepi, esok nak exam hari ni baru nak bukak buku..

Tiba-tiba petang tadi pintu 2 uitm ditutup untuk smeua kenderaan masuk, yang keluar sahaja bukak. Rasanya tak ada berita pasal mendakan tanah kat kawasan tapak pembinaan tu. Dah la tutup, lepas tu ada pulak beberapa polis bantuan yang berdiri kat luar tu, macam ada benda yang tak kena jer.. tup2 baru tadi ni aku buka profile Dato' Sahol ni:

Patut la ramai polis yang aku tak pernah nampak kat pintu masuk 4 tadi tu..rupenye ada demonstrasi..Korang ni pun, tengah final exam macam ni la nak buat demo..korang tak ada paper ke minggu ni? kitorang ada peper esok petang, so malam ni kena study la, lagipun 16 Januari ni ade final presentation, banyak benda kena buat kat board tu.. tak ada masa la nak join demo tu..



Ini suasana pintu masuk 1 (Pintu Depan) UiTM jam 11 malam..agak ketat la sebsb semua kenderaan kena tahan, kena check IC, matrix kad dan stiker kenderaan. Silap-silap kereta kena check but belakang tu.. mana tau ada senjata kan.. Lepas tu kan, korang tengok kat bawah ni:
Yang nyata, memang masa aku round UiTM tadi sunyi jer.. makumlah semua tengah study kot.. Aku tak nak ulas banyak sangat pasal demonstrasi ni tapi bagi aku, janganlah wujudkan huru hara/masalah negara di UiTM ni (luas ye maksudnya) sebab ni tempat kita belajar kan.. Fokus apa yang penting dulu.. 

Yang penting bagi aku, lepas habis study, aku nak kerja dan bayar semua hutang yang bertimbun-timbun tu, harap2 dapat selesaikan dengan cepat sebelum hutang lain datang (^___^) 


4 Readers:

{ Aku By Pojie } at: 5 January 2012 at 00:39 said...

motif nak buat demo2 kat UiTM.. omg!! sengal tau... UiTM tempat menuntut ilmu kot... Rindu UiTM s.alam

{ Khairul Rahman } at: 5 January 2012 at 00:59 said...

tak perlulah demo2 ni, janganlah malukan uitm pulak lepas apa yg berlaku dekat upsi tu...

{ ayie } at: 5 January 2012 at 02:28 said...

haha lantak korang lah nak demo pasal auku ko tu..janji aku abis blaja..leh keje..tolong ringan beban ibu bapa

{ Nour Eyza } at: 5 January 2012 at 02:49 said...

haaaa?? haaaa??? ade demostrasi?? tak tahu apa pun sbb tdi final kat puncak alam. x masuk uitm s.alam hari ni. huuu..

sape nk demo2 bagai ni? buat leceh je pintu blkg tutup tau..huuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean