header

header
hairie

TAHUN BARU 2012: Layan bunga api dari Federal Highway

| Sunday, 1 January 2012
Assalamualaikum kawan-kawan..
Ini entri pertama di pagi 1 Januari 2012 dikala busy dengan final project dan thesis (^___^)..

Hari ni just nak share dengan korang semua foto sekitak sambutan tahun baru 2012 di I-City tapi aku tak masuk I-City, just ambik good view dari Lebuhraya Persekutuan yang dekat dengan Plaza Tol Sungai Rasau, amik dari atas jejantas jer..

Nasib baik 'B' si Acab ni tak ada kat studio. Tu yang die bosan ajak aku pergi tengok bunga api kat I-City..HAHA

Keluar pukul 11.00 mlm dan balik studio pukul 12.30 pagi, nasib baik boleh masuk UiTM balik, pak guard tak tahan kitorang pun :P
Meh sini aku nak share picture yang kitorang tangkap malam tadi..


Nak masuk I-City jem, lepak kat tepi highway federal ni pun jadik laa kan.. ada yang bawak anak-anak, baby dan kapel masing2..

Kalau ada asyrafCOPYRIGHT tu maksudnya foto tu dari kamera Acab la, bukan aku (^__^) kitorang try main dengan slow shutter tapi hasilnya, aku kalah dengan Acab hehe..

 Foto kat atas ni masa awal-awal kami datang, elok je tak sesak..




Tu diaa.. bunga api dah mai dah..cantik kan tapi sayangnya 5 minit jerr.. tak puas pun!




Ramai yang tanya kenapa sekejap sangat buga api show tu?5 minit je .. rasanya tahun lepas lagi meriah kot.. Mungkin sebab diorang tu buat eventsekali kot, ye la kan ada Karnival Sayangi Selangor kat i-city tu..mungkin duit dah habis nak anjurkan event tu..so bajet untuk bunga api sikit je laa.. ini andaian kami berdua..

Tapi kesian kat mereka yang terperangkap dalam kesesakan, jam 11.30mlm masih lagi belum jumpa parking dan still kat tengah jalan depan pintu 2 uitm, semata-mata nak tengok buga api.. hurmm.. berbaloi ke terperangkap dalam jem 2 jam, tapi nak tengok bunga api 5 minit jer..
Tahun depan, sila datang awal sebelum maghrib ye. Senang nak dapat parking, senang nak cari site yang strategik nak tengok bunga api (^__^) 


Chef Wan ada buat tajaan ek malam tahun baru ni? hehe

Dah habis show bunga api, jalan pulak kembali jem dan makin jem..tibe2 tol tu penuh dengan kereta tadi elok je lengang...

Sementara tunggu keadaan lengang sikit, kitorang main bokeh! hehe ..

Foto sebelum bokeh dan selepas di'bokeh'kan (^___^)



Sesekali melepaskan tekanan yang tak berapa nak tertekan seronok jugak.. menikmati kejadian yang manusia buat di dunia yang Allah cipta untuk kita berkeliaran cari rezeki (^__^) 


2 Readers:

{ hawiz } at: 1 January 2012 at 15:00 said...

cantik tol!selamat tahun baru

{ mr.F } at: 1 January 2012 at 18:50 said...

waaa kagummm...bile nak bg slr aku satu kery? LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean