header

header
hairie

FOTOGRAFI: Bukit Broga, Semenyih

| Sunday, 5 February 2012
Assalamualaikum kawan-kawan, 
Salam Maulidurrasul semuanya dan selamat bercuti.. Hari ini nak kongsi dengan korang semua foto-foto di Bukit Broga, Semenyih yang mana Khamis lalu 2 Febuari 2012 kami dari Lot Merah Jambu Studio 08 buat vacation terakhir ke sana selepas Janda Baik. **cerita Janda Baik tak tulis lagi..hurm sabaq naa...

Entri kali ni just nak kongsi foto panoramic view di Bukit Broga ye kawan-kawan, cerita & gambar pasal kita nanti aku publish lain..jangan kecik hati ye (^_^) 

Ladang getah di kaki Bukit Broga dan ada 3 ketul batu besar kat tengah ladang nih, takut nak datang dekat hehe


Suasana Subuh di Bukit Broga yang sejuk disebabkan angin bukit tapi sangat nyaman dan tenang..


Menanti terbitnya fajar sambil meneruskan pendakian yang menyeronokkan!



oh tidak! sedikit overexposure ye langit tu.. tak tahu nak settle macam mana ..

Pemandangan indah dari atas bukit


Awan di balik gunung tu sangat dramatik! macam dah kat Everest sebab bila ditiup angin, awan tu bergerak tapi aku rasa macam kabus jer haha ..whateverlah tapi yang penting cantik, itulah indahnya ciptaan Allah SWT.

Hari makin siang, so boleh nampak dah keseluruhan kawasan Bukit Broga yang indah tu..

Terasa macam ada kat kayangan wey! jauh dari bunyi bising bandar! ..kat sini bunyi desiran angin dan unggas jerr..



Matahari dah mula keluar dari celah awan yang berkepul-kepul..

Tadaaa... dah keluar dah, time to serap Vitamin D sambil menikmati angin sejuk..

 Pemandangan laluah celah-celah lalang yang dicipta oleh manusia ...



Pemandangan ke arah bandaraya Kuala Lumpur, tak berapa jelas dalam kamera ni tapi kalau korang tengok 'live' dari Bukit Broga, memang nampak pucuk Menara Berkembar Petronas dan Menara KL dengan jelas serta bangunan-bangunan lain.. dan dari sini jelaslah apa yang dimaksudkan dengan Lembah Klang. Memang betul-betul dikelilingi gunung ganang ..patutlah dulu selalu banjir kan..

Mentari di balik bukit..

Mentari pagi..saat-saat yang ditunggu bagi setiap jurufoto! .. aku just try and error jerr......

Keunikan alam ciptaan Tuhan, satu-satunya bukit yang ada tumbuhan lalang sahaja tapi yang kat kaki bukit semuanya pokok-pokok tinggi.. hutan dara..



Macam kat ladang gandum pulak..lalang tu cantik je bila ditiup angin..

Foto terakhir yang aku tak nampak, nasib baik ada kawan bagitau suruh amik gambo dari sini dan aku rasa WOW! sangat menarik pemandangan dari kawasan tempat letak kereta ni. Ni puncak pertama yang semua kena naik, memang curam tapi kalau korang pandai cari jalan yang betul, insyaallah sekejap je sampai atas..

Banyak lagi kena improve skill fotografi nih, banyak kena membaca, banyak tanya dan banyak try & error... bagi aku, hasil kat atas ni aku kurang puas hati tapi aku puas sebab aku dapat tangkap gambar view dari atas atas bukit.. best wooo!! nanti bila-bila nak try lagi ..



9 Readers:

{ zikeryhassan } at: 5 February 2012 at 12:24 said...

aku dah lama teringin nak panjat tapi masih tak berkesempatan.

{ aslann as } at: 5 February 2012 at 12:25 said...

bile nak photoshoot gambar aku dgn kamere mahal kau ni...

{ Popoi } at: 5 February 2012 at 12:29 said...

nice2! huhu

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 5 February 2012 at 12:39 said...

ZH: haha insyaallah nnt ade mase naiklah ..best wooo

Lann: haahha .. ko nk jgk ker? hurmm.. xbrani la tngkp gmbo ko .. haha

popoi: hehe thanks!

{ .........cP~ } at: 5 February 2012 at 16:37 said...

Macam best! Hari tu pun kawan baru post photoshoot kat situ. Ni rasa nak ajak abang gi melancong dan melencong ke sana nih.

{ merpatisejoli45 } at: 6 February 2012 at 14:12 said...

nice!

hye, sudi x exchange banner ngn saya?
if sudi tgglkn komen di blog saya ye. :)

done folow u, jemput jd folower saya blik ye. :)

{ Azham Vosovic } at: 6 February 2012 at 15:00 said...

alhamdulillah...indahnya ciptaan Allah...

{ Ain Dzaya } at: 6 February 2012 at 15:33 said...

nice shoot pics..
jelez tengok!

http://norsyuhadajohan.blogspot.com/2012/02/pemenang-pemenang-giveaway-im-not.html

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 6 February 2012 at 16:22 said...

CP: haha memg best! nnt dtg la sane..

MS: okat thanks!

AV: alhmdulillah.. kita kne jaga dgn baik (^_^ )

AD: hehe thanks! xpyh nk jeles..smua org boleh pg sane ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean