header

header
hairie

FOTOGRAFI: Sejuknya air Sungai Tekala

| Tuesday, 7 February 2012
Assalamualaikum kawan-kawan..
Alkisahnya selepas kitorang turun dari Bukit Broga, terus drive pegi ke Sungai Tekala..alang-alang dah sampai sini kan, bukan selalu dapat sampai sini. Mungkin ini kali pertama dan terakhir aku sampai sini (^__^)  **entri bukit broga belum siap sepenuhnya, hari tu buat untuk foto pemandangan jer..


Hari tu kat Janda Baik dah main air gunung, sejuk wooo **entri pasal ni pun tak buat lagi..Kali ni main kat bawah pulak, sejuk jugak tapi sejur air sungai biase, bukan Sungai Klang ok!

Now, nak share beberapa foto kitorang mandi kat Sungai Tekala yang best nih! .. sambil tu, belajar tangkap gambo nature.. try & error.




Perangai baru kami; datang sini niat nak mandi sungai kan? sape tak turun or lambat turun habislah kena simbah macam ni haha..




Piee pun join, lama dah tak jumpa.. akibat kebosanan kat umah cuti 
semester so beliau join kitorang..

Panjat...terjun..selam..panjat..terjun...selam..panjat...terjun...selam sampai muntah! 
Eh2 sampai lapar daa..lepas tu makan untuk second round!

Bunyi deruan air yang syok!! kat Shah Alam mahupun Parit Sulong tak ada bunyi ni..

Aku tak pandai menyelam mahupun berenang, so cukup setakat rendamkan badan dalam air paras dada je sebab lepas tu tak mampu nak apungkan badan dengan betul HAHA

 Selalu kalau dalam gambar, air mesti jatuh macam ni..air tak putus, cantik.. tak berapa menjadi pun aku try but okay la.. **sedapkan hati

Syok woo mandi manda ngan kawan-kawan..lepas ni dah tak dapat sama-sama 
macam ni dah.masing-masing dengan haluan masing-masing.

Okay, gambar failed!

Terbaiklah hero Kampung Separap nih! ..naik..terjun..naik..terjun..naik..terjun HAHA

Hargai alam anugerah Allah SWT supaya generasi masa hadapan 
dapat menikmati nikmat yang kat tempat lain jarang dapat..

Last picture kenangan di Sungai Tekala...orang terakhir yang balik lewat sebab yang lain dah gerak dulu..HAHA ..


3 Readers:

{ ayu solehah } at: 9 February 2012 at 09:29 said...

besss nyer tempat nie... :)

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 10 February 2012 at 07:34 said...

memg best! ...

{ ayu solehah } at: 10 February 2012 at 12:32 said...

:).. nice.. last ur pic to wif syu n sally rite ?? heee... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean