header

header
hairie

Le Tour de Langkawi 2012: Warna-warni Peringkat ke 3 di Parit Sulong

| Monday, 27 February 2012
Assalamualaikum kawan-kawan..
Entri kali ni nak kongsi beberapa foto Le Tour de Langkawi Peringkat ke 3 dari Melaka ke Parit Sulong. Ye! Parit Sulong jadi lokasi penamat untuk peringkat ini..Lepas rewang, terus capai kamera dan pecut ke pekan & cari port baik punya untuk tembak2! Tapi tak berapa baik pun.


Okay aku nak kongsi foto sekitar LTDL semalam..dalam jam 2.30pm pelumba pun sampai ke penamat setelah aku tunggu dari jam 1.00pm sambil tahan panas..tak pe dah biasa dan lagipun panas kat sini tak sama dengan panas kat Shah Alam, seriously!.. jom layan foto2 kat bawah ni, made from my hand ok (^__^ )


Alep (geng SMKPS), apesal ko gigih sangat pakai sweater itam tu? agak2 ar, panas kot...tu, langit tu biru je Lep! HAHA


Pengacara yang memeriahkan LTDL ni, kalau tak silap namanya Hanim kot..orang RTM bergandingan dengan Hafizal Hamad..best jugak diorang ni buat onar sambil tunggu basikal sampai..


Cuaca petang semalam elok sangat, alhamdulillah dan awan tu yang membuatkan background Parit Sulong ni makin cantik..Dengan konfident, tanpa topi or payung mahupun spek itam..layan!


Penaja besar, TM dan penyiar rasmi, RTM dua-dua ni kerajaan punya..banyak duit woooo!!! eh, korang tengoklah penonton tu..tak ada pape sebenarnye.


Fesyen photographer: kalau boleh nak tutup satu badan nak elak gelap (^__^) 


Aku rasa aku kenal budak rambut perang nih..senior masa sekolah rendah dan juga seorang blogger..namanya Fauzan Helmi... haaaaa!!






Okay persembahan zapin oleh persatuan zapin ape tah daerah Batu Pahat..tengah panas, menari pakai kostum cantik-cantik lepas tu joget atas jalan tar.sabaq naa (^__^) 


Jalan utama Muar-Yong Peng ni pagi-pagi dah tutup..bayangkan, hari Ahad orang nak pegi kenduri kawin dan ada yang bertunang..kena pusing jauh lalu bandar Batu Pahat.


Wow! Encik, tak berat ke gantung banyak kamera ni? Lens besaq gedabaq
 tu nak zoom burung ek? haha ...

Perarakan PDRM yang dikatakan pasukan keselamatan terbaik dalam LTDL ni.entah spae yang iktiraf, aku tak ingat semalam...TAHNIAH PDRM!! **jauhkan rasuah..

HAHA kereta pink peach ni cantik beb! Antara penaja yang join perarakan sepanjang LtDL 2012..

Bak kata Hafizal, ada pesta patung kat Parit Sulong..untunglaa boleh pegang payung, lagipun panas kan tapi nasib baik ada angin sikit..ade la sejuk sekejap.

Wartawan dari luar negara; tengah shoot 'superman' yang kat atas bangunan...ok, lens ko memang besar..agak2 RM10 000 sampai tak? hurmmm..



Tarian singa di sebalik bumi Parit Sulong tengah panas terik..

Sempoii letak kat atas jalan ....

Burung pun tunggu basikal jugak.port baik je kat tiang lampu ni HAHA ... die tau bosan jugak, lama sangat tunggu siap terbang lepas tu datang balik ...

Akak, anak tak boleh duduk atas besi ni nanti kena langgai beskal... hati-hati ye kak..

Hafizal Hamad yang juga buat onar kat tengah jalan ni.. speaker best wey, dapat dengar dengan jelas dan tak berdengung bagai! ... tak pasti RTM punya or TM punya..

Ada lagi satu yang lebih jelas jap..

HAHA sape yang bagi pelepasan ek naik bangunan ni? sangat berisiko tinggi sebab under construction lagi kot..sampai ke atas bumbung tu..ni semua penangan LTDL la ni kan ..



Akak cantik, baru balik majlis kenduri kahwin ye terus pegi sini? pastikan mekap tak cair ye hehe..

Sabaq menanti, waktu ni tv1 dah siarkan siaran langsung LTDL ni..tengok kat skrin besar tu..

Ambulans! tapi tu bukan ambulan LDTL..just tumpang lalu je..si wartawan berbaju hijau ni ni tengah sibuk alihkan kamera atas jalan tadi..sia-sia je kalau kena langgar..

Perrghh seriously view Parit Sulong dari udara sangat ohsem!! terima kasih helikopter yang berlegar-legar sambil buat view yang terbaik!


Okay view cantik aku dihalang oleh wartawan yang memang berkumpul kat situ..nak buat macam mana, kalua aku pegi tempat lain belum tentu ada space untuk aku...

Okay dah nak sampai! sedia tembak...

Pelik..tak meriah sangat kat finishing line..tak ada pelumba yang angkat tangan bila dah sampai line tu..penat sangat kot..

Ada dua pelumba jatuh sebelum sampai finishing line..

Okay ni je yang aku sempat tangkap..geram tapi redha HAHA


Yeahhhh, bomba simbah air! Bende paling best bile tengah panas..HAHA

Ok sayang kamera sendiri, amik dari jauh je haha

Pesta payung dah bertukar kepada pesta air..terima kasih abg bomba yang gagah sebab tambah warna-warni Parit Sulong nih ..





Warna striking ni dari jauh dah nampak



Okay anak ngan mak sama je, sempoiiii.. join jugak pesta air nih..ni mesti tak 
sempat nak lari bila abg bomba tu pancut air HAHA..


Uishhh kesian die terjatuh! kalau tak silap jatuh beberapa meter nak sampai ke garisan penamat..tapi just luka biasabagi diorang..still boleh jalan lagi..

Okay time to kemas2 bawak set pentas ke Muar untuk peringkat 4 hari ni..Uncle, hati2 ye...bawah tu ramai orang lagi hehe..

Awek-awek LTDL 2012 ...paling cantik kat body ngan rambut..yang belah kanan tu someone kata PERFECT!! **bukan aku taw..yang belakang tu dua2 biase jerr...

Tahniah Anuar Manan dari pasukan Champion System! dapat kedudukan nombor 3 akhirnya..

Tempat kedua dimenangi oleh Raymond Kreder (Garmin Barracuda)..trofi tu cantik!

Dan pemenang Peringkat Ketiga adalah  Andrea Guardini (Farnese Vini - Selle Italia)..aku tak berapa kenal sangat pelumba tahun ni sebab jarang ikut perkembangan..

Sorry ye awek sebelah kanan tu, terpotong sikit gambo ko hehe ..sorry ye...rugilah tak nampak rambut ko tu..

Datuk Noraini Ahmad, Ahli Parlimen Parit Sulong cantik berbaju kurung..baju ala-ala datin kan..dah memang datin nak buat macam mane ...redha!

Pemenang Jersi setakat Peringkat Ketiga: 

Jersi Kuning | Pelumba Terbaik Keseluruhan
David Zabriskie,David (Garmin Barracuda)

Jersi Putih | Pelumba Terbaik Asia
Gruzdev,D 4h01’26"

Jersi Biru | Raja Pecut 
Andrea Guardini 30

Jersi Merah | Raja Bukit
Goesinnen,F 8


<--jumpa Ejad ngan Jemik time tu..lama dah tak jumpa akhirnya jumpa kat sini...sihat kan korang! HAHA

Okay itu je warna warni LTDL 2012 Peringkat Ketiga dari kamera aku yang selalu buat error dari segi sudut terbaik dan banyak kali try bende yang sama..yang penting dapat!! (^__^) 
 

4 Readers:

{ Muhammad Saiazuan Norhalik } at: 27 February 2012 at 13:26 said...

owhh ada function gak la ek sblum jaguh2 ni smpai.. :D

{ mizzkechique } at: 27 February 2012 at 14:06 said...

gigih bebenor kamu yer.. last tgk ms ting. 6, deme lalu depan dewan jubli intan.. pape pun, bangga jd org batu pahat..hehehe

{ ayie } at: 27 February 2012 at 22:46 said...

wow awek ltdl

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 27 February 2012 at 22:58 said...

MSN: aah mestilah ade..klau x bosan nnt hehe

MK:haha alang2 dah sampai sini kn..layan je laaa...

Ayie: haha cantik kn rmbut die..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean