header

header
hairie

TEMUDUGA: Johor Bahru 2012

| Friday, 24 February 2012
Assalamualaikum kawan-kawan..
Alhamdulillah pukul 10am tadi selamat sampai ride dari JB..ok, highway yang belah selatan ni memang bosan, dah la angin kuat, tak ada barrier beb! 

Kenapa pegi JB? haha ada urusan hidup beb! Aku kena menghadiri 2 temuduga kerja dekat 2  landscape firm kat JB ni..first, hari Selasa petang dan yang second semalam hari Khamis pagi, last minit punya call nasib baik aku still boleh bersedia.. (^__^ )

Alhamdulillah, semuanya dah lepas walaupun banyak bende yang berlaku atas kesilapan sendiri waktu interview tu, tapi nak buat macam mana, tak pandai nak menipu & agak nervous laa kann..

Sehari lepas interview pertama tu, cuci mata jap kat bandaraya JB..ok tak best sebab sorang-sorang tapi syok sebab dapat jalan kat sini bawak kamera.. 'try & error' ..foto-foto akan diupload kat FB/Blog dalam masa terdekat insyaallah hehe..

Khamis, interview kedua pastu tak tau nak pegi mana terus balik rumah, online bosan tido..petang baru jalan lagi..Gerak pegi Plaza Angsana jumpa Apis bond, Jaja ngan Topek..lama tak jumpa..

Dan aku pun lama dah tak masuk Angsana nih, last pegi dengan arwah abang sedara aku cari barang untuk panjat gunung..hari ini baru perasan yang form setiap floor dalam ni cantik, sapelah arkitek yang proposed pelan bangunan ni .. lengkung-lengkung bagai..aku tak mampu HAHA ..

Lebih elok pokok kurma yang ada lat lobi pintu masuk tu ditukar ye, nampak plastik sangat laa.. Arab katenyerr HAHA


Ok, sekeping je aku nak letak...karok sampai suara dah lain..lokasi: Danga Bay, aku tak ingat apa nama tempat nih tapi die dekat-dekat dengan maxis centre dan juga pejabat Iskandar Malaysia,kat area tu la.. Nasib baik aku bgtaw aku turun JB, kalau tak memang tak jumpa la hehehe.. kesian Topek baru bangun tidoq! (^__^) 


5 Readers:

{ Fariza Othman } at: 24 February 2012 at 12:25 said...

good luck kery!!

{ [sutera kasih] } at: 24 February 2012 at 14:46 said...

good luck :)

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 24 February 2012 at 14:57 said...

Kak Fariza: thanksss!!! hehe

SK: TQ huhu

{ .........cP~ } at: 24 February 2012 at 16:23 said...

Teringat pulak kenangan masa posting kat Tampoi..dapat jalan2 kat Johor dengan member-member. Kat angsana tu la keluar pakai uniform color pink beli KFC untuk jamuan perpisahan dengan staf. Glamor sekejap masa tu.

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 25 February 2012 at 10:06 said...

CP: haha best kn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean