header

header
hairie

BAWAKU PERGI, lari dari realiti

| Sunday, 25 March 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Hari ni nak share dengan korang semua tentang 1 lagu yang tiba-tiba je buat aku jadi minat nak dengar banyak kali. Pertama kali aku dengar lagu ni  aku rasa melodinya tu catchy, means aku boleh ingat dan senang nak dialunkan. Cuma aku belum faham maksud sebenar lagu tu, aku tau beberapa perkataan je macam 'pacu laju-laju', 'buku merah' dan 'bawaku pergi'. Ayat-ayat ni yang buat aku nak dengar lagu ni banyak kali. Jom layan video kat bawah ni:


Lagu ni nyanyian oleh Kaka dan Zizan dan liriknya kalau korang fahamkan betul-betul, die cerita pasal anak muda yang lari dari rumah. Memang agak berani lirik lagu ni sebab mesej yang disampaikan tu memang orang senang nak faham.

Lari dari rumah tanpa pengetahuan siapa-siapa, tup tup dah sampai sempadan tapi masuk negara orang secara halal sebab ada bawak buku merah (pasport). Nasib baik ada pasport kan! Aku rasa lagu ni okay, lirik dia senang nak faham, tak bunga sangat.. 

Okay, meh tengok apa orang lain kata pasal lagu ni:


Korang pulak macam mana? ada pendapat meh share kat ruang komen bawah ni. Bila dunia globalisasi ni kan, macam-macam boleh buat.


5 Readers:

{ Cahaya Khaseh } at: 25 March 2012 at 11:41 said...

cuma sebuah lagu y best utk di dgr..tp kalo ada y rsa lagu tu utk galakkan remaja lari dr umah xbtl..semuanye atas diri masing2..kihkih..cam pndai lak ck ni..(:

{ shiema sufian } at: 25 March 2012 at 12:02 said...

Lagu feveret shiema ni =='

{ .........cP~ } at: 26 March 2012 at 09:13 said...

Salam. Bukan galakkan kot, tapi sindir..

Anonymous at: 30 March 2012 at 17:24 said...

baca apa yang Malique komposer/songwriter lagu ni cakap ..
http://www.malaysianhiphop.com/2012/03/statement-malique-ibrahim-mengenai-lagu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MalaysianHipHop+%28Malaysian+Hip+Hop%29&utm_content=FaceBook

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 31 March 2012 at 08:24 said...

CK: kan..masing2 ade pndapat msing2 tp yg pnting lagu ni dh main kt mane2 radio..

SS: saya pun!

CO: btol jgk tu..

A:okejh thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean