header

header
hairie

KISAH STUDIO 08 : Environmental Day 2012

| Tuesday, 20 March 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Ni nak cite pasal environmental day yang dah jadi event tradisi department aku waktu belajar kat uitm dulu.. *lame ke? event ni sebenarnya relate dengan subjek environmental Ethic masa semester 06..waktu kitorang tak buat tapi kitorang pegi cuci mata kat Kuala Gandah, main gajah.. belalai! Meh aku nak kongsi aktiviti kitorang time environmental day kat FSPU ni..

(Gambar atas) Perasmian oleh Timbalan Dekan FSPU, Dr Noriah Othman yang juga pensyarah kitorang.. pengarah projek, Mr Safi yang comel ngan KP, En Abu .. (Gambar bawah): tahun ni budak semester 6 kena buat aktiviti jualan barang daripada bahan terpakai! cantik weyh.dan semua ni akan masuk dalam markah ok...

Tetibe ada sekeping gambo yang pelik! hahaha ..abaikan tau walaupun kecik je.. nilah tonto yang round tiap-tiap gerai dan mintak wang perlindungan..eh! buat survey la...ambik markah ni.. sorry En Rafi, kasar sikit hehe..





Hand-made yang boleh buat duit, just keluar modal nak beli gam, gunting, pisau dengan salatip je.. kalau bukak kat Pasar Seni, insyaallah sekejap je habis..

Tetiba kan, aku tak tau aku fokus kat celah mana gambar ni..HAHA

Comel polkadot! wanita mesti ramai yang minat kan..

Kelas dah habis, so boleh turun shopping! Nasib baik majoriti barang kat sini mampu beli dan mampu milik.. macam rumah plak!


Kalau tak silap, Safi buat nih >_< nice beb!

Labu sayong by team Anwar Suran .. 'clorox' ..anggur tu cantik beb! En Haris beli 1.

Jom main game, kalau menang dapat hadiah >_<


Jam yang belah kiri ni dah jadi milik aku .. idop lagi sampai sekarang ..

 Haluna Collection pun bukak kedai kat sini.. meh singgah HALUNA COLLECTION




That is also mine! hehe..UiTM Dihatiku kan..

Kawan-kawan saya >_<

Bersama pensyarah otai! Prof Wan Halawah ..maintain kacak dari awal kemunculannya hampir 100 tahun lalu..#eh?

Bersungguh! inilah akibatnya bila dah jadi kebiasaan ...Syue, bile ek dapat sembang macamkat studio? hehe..

Ni pun! sangat cantik, kalau nak buat hantaran boleh ni!

Magnet peti ais, cantik! >_<

Seni sudu garfu yang cantik dan paling banyak permintaan lepas event ni habis..kebanyakannya nak bagi makwe or pakwe diorang..yang single nak bagi sapa? bagi kat family lerr... haha

Alia bangga warga Landscape Architecture dan bakal bukak company satu hari nanti, insyaallah..

Messages to mother nature, meh sini sape menang nanti dapat hadiah..bagi ayat yang cun dan paling cun!

Mek Kota Bharu yang konfident cantik je..

Satu-satunya student landscape yang banyak koleksi tudung Fareeda (ye kot namenye) ..berlayer-layer dan ada brooch besar lagi tu! makin comel plak! **larikk!!!
Kaki shoppping.com! haha sorry Azreen, gambo ko separuh je >_<

Tokey baju bundle! Tak elok la buat muke macam tu.. nanti pelanggan lari.

Beli anggur untuk Mama >_<


Acara penghujung: penyampaian hadiah cabutan bertuah dan juga hadiah contest messageto mother nature.

Pemenang kategori lelaki kalau tak silap! Message to mother nature..ayat refer internet tapi olah sendiri beb! tahniah Acab.

Die pun menang jugak! untunglaa laki bini same-same menang! eh dah kawin ke? bakal la..kat studio, kitorang jugak yang melantak bende ni..samalah macam hamper aku yang besar dulu tu HAHA.

Membuat panggilan hangit ke atas salah seorang pemenang cabutan bertuah dari course lain..gile ah korg! kesian budak tu cemas pasal saman dari pak guard uitm..

Event yang leisure, meriah dan seronok dari korang student semester 06! terbaik sangat..banyak barang yang boleh dibeli dan semuanya dalam lingkungan harga yang mampu dibeli oleh student macam aku ni..tak pakai BMW pegi kelas..naik motor je >_<


0 Readers:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean