header

header
hairie

MUSIM SAWIT 'MELAWAS' ... jangan main tipu

| Saturday, 24 March 2012
Assalamualaikum WBT..
Hari ni hari Sabtu, hujung minggu..korang buat apa? mesti lepak kat rumah kan dan kalau yang rajin tu memang kena masuk opis la keje >_< takpe, masyukk mebih kan boleh simpan untuk masa depan nanti..

Aku? selalu online, pusing-pusing keliling rumah, cuci mata dan try buat something yang boleh hasilkan duit.. ape lagi, nyawit la, boleh la isi poket nak buat belanja sekarang ni sementara gaji tak masuk lagi. Tapi sekrang ni sawit agak 'melawas' means buah kurang banyak. So hasil sikitlah. Selalunya 2 minggu sekali petik tapi sekarang ni sebulan sekali la baru syok! Sekali dapat, banyak taw >_<


 
Pokok kecik lagi, so aku larat la nak petik, lagipun bapak aku tak nak petik yang kat rumah ni. Dah banyak kot dia dapat HAHA tett!! .. Sekarang ni kan ada trend mewarna sawit taw! Petik sawit yang mentah, then spray dengan kaler merah, ada orang tu buat tapi kantoi HAHHAHA padan muka..so kesimpulannya, jangan petik tandan sawit yang mentah, tunggu dah gugur sikit buahnya barulah petik. ok chow!


Ni hasil minggu lepas! Lagi 3 minggu baru boleh petik lagi, nak best tunggu lagi sebulan.


2 Readers:

{ shiema sufian } at: 24 March 2012 at 22:15 said...

Tak pernah uruskan sawittt (:

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 31 March 2012 at 08:28 said...

SS: hehe klau pmpuan, pnat wooo ..berat hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean