header

header
hairie

Kisah Janda Baik BAHAGIAN 5: Balik dah... :(

| Tuesday, 24 April 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Kita sambung bahagian terakhir kitorang punya vacation ke Janda Baik awal tahun ini. Aku akui memang sangat singkat masa percutian kitorang tapi yang singkat itulah yang paling best! Kalau buat 3 hari mesti lagi syok kan?

Lepas je blik dari trekking, terus makan dan kemas barang. Jam 3.30pm dah gerak balik. Banyak kenangan manis yang berlaku kat sini sepanjang 2 hari kami bersama. Penat tapi best! Ini adalah gathering terakhir kitorang sebelum semuanya balik kampung cari haluan masing-masing. Insyaallah akan jumpa balik muka-muka ni waktu ambik jubah konvokesyen nanti dan juga hari istiadat konvokesyen sidang 3 nanti.

Itulah matlamat percutian kami sebenarnya; nak kumpul ramai-ramai sebelum masing-masing dah sibuk bekerja, nganggur, kawin, nikah, tunang dan semualah. So lepas ni klau nak hilangkan rindu, aku belek-belek balik koleksi gambar korang yang ada dalam muzium aku ni. Boleh buat senyum sorang-sorang okay bila tengok muka korang nih.


Akan meninggalkan keseronokan di Teratak Malaya dengan penuh rela sebab masing-masing nak balik kampung dah; macam-macam planning dibuat dah dengan family.

Peserta ekspedisi termuda, langsukng tak tunjuk muka penat sewaktu jungle trekking. Dan untuk rekod, dialah yang paling banyak kena gigit pacat dari kaki sampailah ke pinggang. Balik bilik je tengok banyak darah kat badan. Tak rasa sakit pun kena gigit tu tapi tiba-tiba dah banyak darah, entah bila pacat tu singah kat badan dia. Aku kena sekor je tu pun kat kaki. Maklumlah kalau jalan lepas main air pacat memang suka. Lembap kan..

Sebelum melangkah ke kereta masing-masing, meh kita tinggalkan kenangan manis kat sini. 

Okay dah nak gerak balik Shah Alam; ada sesi sedih sikit kat sini sebab masing-masing peluk salam cium minta maaf sedih sayu dan ketawa akhirnya..sebab dah confirm lepas ni tak jumpa semua dah.

Semua kenangan akan disimpan dalam PC dan juga Facebook masing-masing. Ini yang pertama ami ke Janda Baik dan mungkin yang terakhir kan.
Yang laki simple je nak balik Shah Alam tapi yang perempuan tu; penuh dengan warna warni. Syue, shaw baru ek? nampak sedap la warna tudung ko tu >_< Ni semua ada yes!! boleh simpan buat kenangan dan khas buat mereka yang tak join! Rugi beb sape tak join ni tapi bagi yang ada alasan tertentu tu tak apa, dimaafkan >_<


RANGKUMAN KISAH JANDA BAIK:


3 Readers:

{ ~ ADANDO ~ } at: 24 April 2012 at 13:55 said...

seronok di janda baik...Damai dan menyegarkan.

{ ! Arjunakirana ! } at: 24 April 2012 at 14:17 said...

memang best :)

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 26 April 2012 at 20:50 said...

Adando: yup memg damai >_<

AK: yes!! terbaik ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean