header

header
hairie

Persiapan Majlis mereka satu hari nanti...

| Monday, 9 April 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Wedding orang..apa korang selalu buat dengan wedding orang lain means sedara mara or kawan-kawan. Kalau orang kampung sendiri confirm kena rewang, kalau kawan kawin kena bagi hadiah dan kalau family sendiri punya majlis kena kerja lebih uruskan banyak benda. Tapi kalau abang or kakak kawan korang kawin? salam keruk sudehh..faham ke? means salam kat tuan rumah tu dengan duit HAHA orang jawa panggil becek'an

Lately, kalau kat wedding orang aku suka tengok warna tema yang digunakan. Ada yang hijau India, hijau pucuk pisang, royal blue, merah putih dan pink! Kalau artis punya majlis banyak pakai warna putih krim or silver. Pelamin sebesar-besar alam. Cantik.




Actually ni haa, kitorang pergi wedding abg Alia yang dah selamat nikah pun, ni majlis belah lelaki. Majlis hari Ahad tapi kitorang pegi malam sebelum tu sebab esoknya diorang yang join ni ada urusan termasuk aku kot.

Upcoming wedding; diorang dua ni la..katenye nak buat kat KL majlis tu nanti dan aku syorkan buat kat Marriot Hotel Putrajaya..#eh

Pengantin tak naik lagi pelamin ni tapi kami dah gasak dulu >_< Waktu ni pengantin laki ngan pengantin perempuan ada kat luar rumah dengan family tengah sambut tetamu. buat bodo je sebab Alia dah bagi permission.

Cantik la pelamin abg ko ni Alia. Tak sempat nak tanya sama ada pelamin buat sendiri or butik. Aku suke keringkasan background tu. Cantik sebab ada ukiran kayu tu ala-ala tradisional sikit la.

Wedding aku esok-esok (kalau jodoh ade, insyaallah) aku nak pakai pelamin warna putih/silver dan baju warna royal blue.  Setakat ni kan aku tengok foto dan baju pengantin, belum ada design/tone color yang aku rase sesuai *berangan jer.

Baju kawin Jimmy Shanley, Mawi, Johan suami Farah AF dan sut Datuk Sheikh Muszaphar Shukor aku suka tengok >_< .. 





 

3 Readers:

{ Lady Leaya } at: 9 April 2012 at 13:26 said...

buat sendiri nok..tp kawan kakak aku tlg...zassss

{ shiema sufian } at: 9 April 2012 at 17:47 said...

wowwww, really nice (:
p/s : sorry lama tak bw, busy sikit (:

{ mista panda } at: 9 April 2012 at 18:20 said...

Jangan kahwin kat Thailand sudahlah eh hihi.
Saya syorkan tema daun, habis rumah jadi hutan, itu baru unik hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean