header

header
hairie

Fotografi: Natural Environment + Man-made

| Friday, 1 June 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Kali ni nak share koleksi foto hasil tangan aku sendiri daripada beberapa lokasi antaranya di Janda Baik dan juga kampung sendiri. Best woo main-main dengan kamera ni. Nama pun hobi kan, so kena manfaatkanlah segala gajet yang kita ada kan.

Kali ni nak share gambar landscape/natural environment yang dah dicampur dengan Man-made yang menjadi rural landscape. Ni antara terms yang aku belajar sepanjang pengajian di UiTM. Senang cakap rural landscape tu macam kawasan kampung la..tu je, Natural Environment + Human.

<--- Gambar sebelah ni kat Janda Baik, Pahang semasa percutian dengan kawan-kawan kat sana penghujung semester lepas.

Ini di kawasan pintu masuk utama resort Teratak Malaya yang cantik, hijau dan kemas!

Pokok kelapa dah nak mati..

Ada rasa seram sikit sebenarnya kalau ada berada kat lokasi ni sorang-sorang.

Phewww....sangat tenang kat sini, bunyi burung je banyak..

Kat sini pun sama tapi ditambah dengan bunyi kongkang yang letaknya
 jauh kat sana, tak tau kat mana..


 Menaikkan mood seram melalui gambar, berjaya tak? :P

Seronok dok kampung ni sebenarnya, macam-macam benda boleh buat walaupun kat bandar macam-macam jugak boleh buat sebenarnya tapi nikmat kat kampung ta ksama dengan bandar. So sape-sape yang berasal dari kampung tu jangan tinggal la ye semangat kekampungan tu tapi janganlah sampai batak sangat tkalau sampai bandar tu HAHA

Gambar-gambar kat atas ni secara rasminya aku ambil sendiri, tak copy/curik dari mana-mana pun sebab bagi aku kalau copy & paste orang lain punya benda kemudian masuk dalam blog kita, rasa tak puas beb! tak caya? try la buat :P




4 Readers:

{ Syakir Rahman } at: 1 June 2012 at 14:54 said...

cantek gmbr!!!

{ Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) } at: 1 June 2012 at 16:13 said...

eh nice laaa yg pelepah yg berdiri ade dua tu...

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 2 June 2012 at 07:20 said...

SR: huuuuuuuuuu..tengs!

AFA: tu kt kebun ayah, die buat utk stand tong racun...

{ MawardiYunus } at: 2 June 2012 at 13:48 said...

wuhuuu dh lama x dpt lihat suasana cmnie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean