header

header
hairie

Dodol raya, secara rasminya dah bermula Sabtu 4 Ogos 2012

| Tuesday, 7 August 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Setiap tahun macam biasa la kena layan pelanggan yang dok buat tempahan dodol untuk aidilfitri. Tahun lepas sepanjang setengah bulan berpuasa, hari-hari aku dok kacau dodol; aku jaga 1 kawah bapak aku kawah lain. Tak penat sebab duit masuk HAHA #eh tak penat sebab bukannya kena kacau sentiasa all the time, sambil kacau sambil layan tonton.com.

Tapi tahun ni tak dapat nak bagi komitmen sepenuhnya kecuali hujung minggu je la yang aku dapat turun padang HAHA.. & tahun ni jugak mungkin tempahan dikurangkan sedikit atas sebab tertentu.. macam tu la nampaknya :P

<-- kawah di hari kedua....


Sabtu hari tu 4 Ogos 2012 bermula secara rasmi pembukaaan aktiviti mengacau dodol raya! *acara sangat~~ dan akan berterusan sampailah sehari sebelum raya a.k.a penghujung puasa dikala semua sibuk buat persiapan raya. 


Pic semalam dikala awal-awal kemasukan tepung pulut+santan+garam+gula melaka ke dalam kawah besar HOHO..okay tu je nak share dengan korang :)


1 Readers:

{ iena_mieyna ^^ } at: 7 August 2012 at 14:09 said...

bestnya..dh lama x merasa mkn dodol bila hari raya..sbb x ada org jual dodol pun kt tmpt sy..huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean