header

header
hairie

TERAPI di Pantai Tanjung Balau, Kota Tinggi

| Friday, 3 August 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Hari ni nak share kisah lama yang baru je nak update hari ni. Sesuatu yang sangat menarik untuk habiskan masa bersama orang tersayang especially bersama keluarga la senang cakap.

" Tanjung Balau not only has a beautiful stretch of beach, at the nearby Malay fishing village, there is also a unique Fishermen Museum." (Tourism Johor Official Portal, 2012)

Pantai Tanjung Balau, Kota Tinggi; dah pernah sampai? tak banyak beza suasana pantai yang ada kat Johor ni, semuanay lebih kurang nak sama tapi tak sama haaa macam mana tu! HAHA

Kenapa aku kat sini? sambil menyelam minum air la lepas hantar rombongan kahwin si Dayah tu ke Felda Adela kitorang singgah kejap ke sini. Sebelum ni pernah pergi felda yang sama untuk kenduri kahwin sedara pun singgah area sini tapi ke Desaru la, tak pernah sampai kan HAHA

Antara Desaru dengan Pantai Tanjung Balau mana best? aku rasa lebih kurang je sebab dua-dua dekat, dipisahkan dengan batu je HAHA cuma pantai kat Tg. Balau lagi luas dan anda boleh jalan kaki ke tengah sana.
Korang boleh berjalan ke tengah sana sampai ke bongkah batu tu tapi hati-hati lah ye, ini laut bukannya padang bola >_<

Padang ni dah ada cuma kurang pokok & tempat duduk. Kalau tak boleh lepak-lepak sambil makan pisang goreng HOHO

Budak-budak seronok main ombak termasuk aku sampai seluar basah sampai ke lutut. Tak nak mandi, just nak main air je sebab lama dah tak merasa kemasinan air laut.

Lokasi batu tu sangat cantik! itulah alam ciptaan Allah SWT yang mana kita kena pelihara.

Berhati-hati jalan dalam air sambil bawak kamera, silap langkah boleh menyebabkan wang terbang dalam jumlah yang besar semata-mata untuk kamera tu HAHA



Serius best kalau dapat mandi waktu cenggini. Tapi tak cukup keperluan untuk mandi HAHA

Nampak tak budak-budak pun boleh mandi sampai ke sana, sebab cetek pantai ni jauh ke sana dan sesuai untuk anak-anak mandi manda tapi kena jaga keselamatan ok! Ini laut bukannya padang rumput HAHA






Kalau nak shoot kat sini pun ok jugak, walaupun view biasa tapi dengan kuasa photographer insyaallah gambar tu lebih bermakna >_<



7 Readers:

{ :: Mrs.Eady :: } at: 3 August 2012 at 14:54 said...

dah lame tak ke pantai..asyik ke pool aje....huhuhu...

{ Nurrul } at: 3 August 2012 at 15:18 said...

Nurrul dah lama tak kemari.... haiihhh , rumah dekat pong dah lama tak jejakkan kaki.. :(

{ Mira Adzlia } at: 3 August 2012 at 16:17 said...

seronoknyer :)

{ Faizul Osman } at: 4 August 2012 at 09:10 said...

dah lame tak pergi ke sana...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/

{ Yousof } at: 1 November 2012 at 10:01 said...

Bro aku duduk Felda dekat² situ je, setengah jam boleh sampai Tanjung Balai. Kali terakhir mandi-manda dekat sana 4 bulan lepas kot hehe.


Kerusi dekat tepi tu memang boleh dibilang dengan jari..

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 3 November 2012 at 19:20 said...

ME: haha tp pntai xbest la nk mandi sbb air masin hahahah

Nurul: haha xpe, dekat tu boleh [g bile2 kn..

MA: yup sonok!~~

FO: haha jum pg sane..


Yousof: hehe sesekali singgh sini best jgk! dpt tgk air laut yg biru & luas tu

{ fredd } at: 16 January 2013 at 18:59 said...

nice place.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean