header

header
hairie

KISAH AIDILFITRI 2012: CEPER~ korang pernah main tak?

| Tuesday, 4 September 2012
PERMAINAN CEPER~~ rasanya mereka yang hidup dalam lingkungan 1980 macam tu la mesti pernah main permainan ni termasuk aku la. Kalau ikut bahasa aku la permainan ceper ni bermaksud satu permainan kampung; memerlukan 5 keping penutup botol kicap/minuman (bukan plastik ye) dan dimainkan oleh beberapa orang, lagi ramai lagi meriah HAHA~~ 




Okay nak tau lebih lanjut berdasarkan sumber yang betul, sila klik sini: PERMAINAN CEPER dan sini: PERMAINAN CEPER JUGAK

Aku nak share beberapa gambar sewaktu marhaban hari tu, ada la budak-budak ni main ceper; budak ni lahir zaman agak moden, masih main benda ni jugak, terbaik!~~~ Mesti abang ngan kakak korang ajar kan benda ni HAHA~~

Abes penutup botol, semua korang kaut HAHA~~

Antara terms yang aku ingat la: Songket, Ayam, Timbang, Sebar..entah apa lagi, lama dah tak main~~

Okay ni je gambar yang dapat dikongsi, tak dapat stay lama sangat sebab geng marhaban dah mulakan agenda waktu nih~~


6 Readers:

{ :: Mrs.Eady :: } at: 4 September 2012 at 14:15 said...

awesome...old skool la permainan nih!tutup tudung botol!

{ aneff.marhfiz } at: 4 September 2012 at 14:29 said...

champion okeh champion ! :P

{ Mira Adzlia } at: 4 September 2012 at 15:49 said...

huhu..pnah main dlu..ms sek ren....ktorg pgil tudung oren...hihi....pantang nmpk tutup botol, mst kutip munye...huhu

{ Faizul Osman } at: 4 September 2012 at 22:26 said...

dulu sy juara main ni.. champion!

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/selamat-datang-juniors.html

{ Mohd Khairi Khadzir } at: 8 September 2012 at 00:25 said...

ME: ceper hohohooho lame dh xmain >_<

Anep: untunglaaa champion always HAHAHA

MA: haha jn salah kutip, hahaha

FO: ni lg sorg champion! untunglaaaa

{ aan } at: 8 September 2012 at 23:54 said...

ini namanye permainan tutup oren kat area pantai selangor, rupanye dipanggil ceper gak, cam seram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean