header

header
hairie

VIDEO: Satu Malaysia Satu Bahtera

| Tuesday, 20 November 2012
Assalamualaikum kawan-kawan...
Just nak share video klip yang sekarang ni banyak kali keluar kat TV. Dari pandangan aku la kan, video klip yang ni merupakan salah satu penyampaian elemen-elemen patriotik kepada kita semua dengan cara yang sempoi, relaks dan lirik yang mudah difahami. Yang paling penting sekali, alunan muzik tu tak slow sangat tak laju sangat, just sedap untuk didengar. Jom tengok lirik ni sambil-sambil ikita hayati: 


Composed by Megat Ahmad Fazly.
Arrangement by Megat Ahmad Aizzat. 

Lirik: Satu Malaysia Satu Bahtera

Jalur gemilang, lambang bersatu
Warna cemerlang, merah putih kuning dan biru
Bulan dan bintang, itu naunganku
Perjuanganku, di bawah kibarmu

CHORUS

Satu Malaysia, Satu bahtera
Berganding bahu, harus berjaya

Satu Malaysia, Satu bahtera
Berganding bahu, harus berjaya

Bertindak dengan sepenuh kemampuan
Gagah berani menghadapi cabaran
Mara kehadapan penuh keyakinan 
Walaupun apa jua halangan

Semangat waja menyatukan semua
Walau pelbagai warna atau budaya
Berdaya maju rajin dan bertenaga
Bertekad untuk menjulang jaya

Satu Malaysia, Satu Bahtera
Berganding bahu, harus berjaya!



1 Readers:

{ :: Mrs.Eady :: } at: 20 November 2012 at 14:23 said...

yup..suka tgk video klip ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GengCyber.com

Apesal.com

 

Copyright © 2010 HAIRIEcerulean